Fastelavns muffin boller
31. januar 2016
Så er der skønne fastelavn-muffinboller med nougat og marcipan til hele familien!
Det skal du bruge til 12 stk.
∙ 2 dl mælk
∙ 25 g gær
∙ 3 æg
∙ 1 spsk. sukker
∙ 2 tsk. salt
∙ 1 spsk. honning
∙ 125 g smør
∙ Ca. 500 g hvedemel
∙ 75 g blød nougat
∙100 g kransekagemasse
Pynt: Et sammenpisket æg til pensling + evt. mørk chokolade
Sådan gør du
- Brug en røremaskine eller sæt dejkrogene på elpiskeren og find en stor skål.
- Gæren røres ud i lun mælk og æggene røres i et ad gangen. Tilsæt sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen. Drys resten af melet i lidt ad gangen, mens der røres og lad dejen hvile 1 time.
- Fordel dejen med skeer i smurte muffinforme. Lav en god fordybning i hver med fingeren og fyld den med nougat og kransekagemasse.
- Fold dejen hen over og vend bollen i formen så lukningen vender nedad.
- Lad dem hæve lunt i 45 min. og pensl med æg.
- Bages i 20-25 min. ved 180° C.
- Afkøl på rist og pynt med glasur eller smeltet chokolade.