Find julen i skoven

Skovbunden bugner af kogler, kviste, agern og mos, som, med en klump ler og i kreative børnehænder, kan blive fantastiske juledekorationer ...

Juledekorationer med kogler og gran fra skoven
De sjoveste juledekorationer er dem, man selv har lavet. Og de allersjoveste er dem, der er lavet af ting, man selv finder i skoven.
Så klæd jer varmt på og tag en tur i skoven. Skoven kan nemlig forsyne jer med en masse flotte og spændende ting, der kan bruges som pynt på juledekorationerne. Det kan f.eks. være mos, bær, nødder, kogler eller et stykke bark eller træ, der kan bruges som bund til dekorationen.

Smukke, duftende juledekorationer
Hjemme igen skal de fine ting der er taget med hjem, hurtigt ud af posen og lægges til tørre på aviser. Ler æltes blødt og formes. Herefter dekoreres med de fine ting fra skoven – og evt. et stearinlys eller måske silkebånd.
Hvis du lader kogler ligge varmt og tørt, bliver de endnu flottere. Så åbner skællene sig nemlig.
Dekorationerne kan også pyntes med hele krydderier, som stjerneanis og stænger af kanel - så har I juledekorationer, som tilmed dufter af jul.

Og så er det rigtig hyggeligt med æbleskiver til. Har du mod på det, så prøv opskriften her på æbleskiver med fuldkornsmel og hele æblestykker -->

Skov- og Naturstyrelsen oplyser at man gerne må samle ca. en bæreposefuld af det, der ligger løst på skovbunden, så længe det er til eget brug. Svampe må man gerne plukke, men det er ikke tilladt at klippe grene og plukke kogler.