Lad børnene hjælpe med bilrengøring

Det er ikke kun hjemmet, som kalder på forårsrengøringen, når forårssolen luner over det ganske land. Det firhjulede medlem af familien trænger efter en hård vinter med snavs, salt og sjap til en kærlig hånd. Tag børnene med og giv familiebilen en forårsrengøring. Det er sjovt for både børn og voksne - og bilen har SÅ godt af det.

SÅDAN GØR I

 1. • Hvis vejret er til det, så find haveslange og vaskebalje frem og brug knofedt. Ellers kør bilen i en vaskehal, - men du slipper ikke for at yde noget selv. Efter vaskehallen skal du køre hjem og fylde en spand med sæbevand (Ajax, sulfo el. lign.). Tag en svamp eller blød børste. Åbn dørene og vask alle kanterne i dørene, ved bagagerumsklappen og andre steder, hvor vaskehallens børster af naturlige grunde ikke kom hen. Tør efter med en blød tør klud.
   
 2. • Vinduerne skal tages indvendigt. Det er som at få en hel ny bil, når børnenes små fedtfingre og andre efterladenskaber på vinduerne bliver fjernet. Især forruden er en snavse-magnet, så tag den grundigt.
   
 3. • Indvendigt skal du tage eventuelle børnesæder ud, fjern alt i dørenes lommer, handskerum, bagagerum etc. Så er den klar til den store støvsugning. Hvis muligt løft gerne sæderne op, så du kan fjerne ting, som uvægerligt ryger derned. Sutter, slikpapir og hvis du er heldig masser af mønter. Pletter på stoffet kan tages med lunken sæbevand eller en skumpletfjerner fra tanken. Husk også at lufte de fugtige måtter i bilen og tør dem godt. Man kan for små penge købe nye måtter til bilen, det er godt givet ud og giver bilen et flot pift.
   
 4. Når støvsugningen er overstået kan du med rent sæbevand eller en vinylrens ligeledes købt på tankstationen tage instrumentpanelet og dørene etc. Brug aldrig skrappe midler som rensebenzin etc., da det kan skade plasten/vinylen.
   
 5. Hvis du har mod og lyst, kan du også give fælgene en omgang. Der sidder tit bremsestøv, som ikke fjernes ved autovask, så brug en blød børste her eller en køkkensvamp. Brug dog aldrig den rå grønne side af svampen, da det ridser fælgene/kapslerne.
   
 6. Til sidst er det også godt lige at tjekke ”juicen” i motoren. Er der nok kølervæske, motorolie, batterivæske etc.

Det hele tager en god formiddag og noget knofedt, men den gode samvittighed og følelsen bagefter ved at køre i en ”ny” bil er det hele værd, og så er det sjovt for børnene at være med.

Per Kuskner

Per Kuskner er vores faste bilanmelder og tilknyttede journalist.