Find vej til lokal økologi

Det er er let at finde frem til økologiske gårde og staldøre samt økologiske spisesteder i øst og vest. Det har Økologisk Landsforening sørget for på deres hjemmeside - www.lokalokologi.dk. Her kan du bruge den landsdækkende online vejviser ’Find vej til lokal økologi’, som giver et samlet overblik over økologiske gårdbutikker, spisesteder og hoteller i Danmark.

232 økologiske gårdbutikker og stalddørssalg
Den voksende interesse for lokale fødevarer kommer bl.a. til udtryk ved, at antallet af gårdbutikker i Danmark vokser. Ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik er der sket en stigning på 50 procent på to år. 

Især hos økologiske landmænd er det populært at sælge sine varer direkte til kunderne. Der er således en gårdbutik på hver fjerde øko-gård i landet. På lokalokologi.dk kan man finde 232 økologiske gårdbutikker og stalddørssalg – og dermed vej til både økologiske varer og oplevelser.

- Der en tendens i tiden til, at vi som forbrugere søger mod det nære, autentiske og rene. Og det går helt naturligt hånd i hånd med interessen for økologi og lokale varer. Det giver en stor tillid til fødevarerne, når man møder den landmand, der har produceret dem, og måske ser dyrene og afgrøderne på marken, siger Birgitte Jørgensen.

Øko-spisesteder fra øst til vest
Også restauranter, caféer, take away-steder, cateringvirksomheder og hoteller med økologi på tallerkenen kan man hurtigt finde frem til med den nye vejviser. De i alt 75 spisesteder og 20 hoteller på lokalokologi.dk har alle det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, som dokumenterer køkkenets økologiprocent.

Guldmærket betyder, at maden er 90-100 procent økologisk, sølv er lig 60-90 procent økologi og bronzemærket står for en øko-procent på 30-60 procent.

Den største koncentration af økologiske spisesteder finder man omkring de store byer som København, Aarhus og Aalborg. Men helt fra Hvide Sande, til Frederikshavn, Ærø og Præstø kan man få serveret et økologisk måltid.