8 gode råd til rejser med børn

Det kan være en stor udfordring at rejse langt med børn. Skal I f.eks. til Thailand er turen lang, og det kan derfor være godt med nogle råd. Her får du 8 gode råd, som du kan have stor glæde af.

1. Planlægning, planlægning og planlægning
En rejse med små børn, kræver en del planlægning. Det vigtigste mantra er, at alt foregår på børnenes præmisser og efter deres behov og rytme. Det giver nemlig det bedste udgangspunkt, for en dejlig ferie for alle mand. Book de første hotelovernatninger hjemmefra, så er der ro til at udforske de nye omgivelser uden at tænke på indkvartering. Overvej også flyturen. Det er ikke en dum ide at splitte rejsen op i to, i stedet for én lang. Det tager selvfølgelig længere tid, men er ofte billigere og gør rejsen lidt mere udholdelig med en overnatning undervejs. 

2. Medbring legetøj hjemmefra
Medbragt legetøj er en lifesaver. Det er trygt og velkendt i alt det nye, og kan redde enhver situation, både undervejs og på destinationen. Husk at medbringe noget slidstærkt og vaskbart, da det ofte vil blive brugt udendørs. Det er en rigtig god ide at medbringe vand- og badelegetøj. Det kan også købes på destinationen, men tager du det med, er du sikker på det ikke indeholder en masse giftigt. Ligeledes er strandlegetøj i træ også en rigtig god ide. Det fylder meget lidt i rygsækken, at have f.eks. legemad eller små biler med, og kan være genstand for rigtig meget leg på rejsen.

3. Ting tager tid
At rejse med børn, er ikke det samme som at rejse selv. Det tager tid. Børn kan pr. definition ikke skynde sig, så det er en god ide, at være lidt tidspessimistisk. Hav så få ting på programmet som muligt, så er der tid og plads til afslapning og også at planlægge noget spontant. Dermed ikke sagt, at man slet ingenting kan opleve med små børn, det kan man sagtens. Dagsture, sejlture mv. kan planlægges, og en god bærerygsæk eller bæresele, kan være en stor hjælp til trætte børneben.

4. Tegn forsikring
Tegn en god rejseforsikring. Det er ikke sjovt at være langt hjemmefra hvis uheldet er ude og man får brug for lægehjælp. Med en god rejseforsikring er man i trygge hænder, og de kan henvise til den rette behandling.

5. Medbring velkendte produkter
Hvis du vil være sikker på at undgå kemi i solcremer, og i øvrigt gerne vil kunne læse og forstå indlægssedlen, så hav det med i kufferten. Det kan også være fint at have babymad, bleer osv. med, af samme grund som ovenstående. Hvis baby er ved at få tænder, så medbring endelig den kendte bidering. Det er rart at helgardere sig i forhold til indholdet i rejseapoteket- tag en snak med lægen hjemmefra, når vaccinerne alligevel skal i hus.

6. Pak let
Det er ofte rigtig varmt, hvis man rejser til Asien. Det betyder, at man sveder en del, men heldigvis bruges meget af dagen i badetøj, så det kræver færre stykker tøj end man skulle tro. Der er masser af steder man kan vaske tøj, så pak ganske få stykker tøj pr. familiemedlem, gerne let bomuld, da det er rart at have på, efter en dag i solen. Endvidere kan man have glæde af UV badetøj til ungerne, da det kræver mindre solcreme. 

7. Pak små overraskelser til flyturen
Pak en rygsæk med ungernes yndlingssnacks og små fine gaver. En flyvetur er spændende for et større barn, men nyhedsværdien falder undervejs, og et lille barn kan ikke sidde stille i flysæde 6+ timer. Pak f.eks. figenstænger, rosinpakker eller lidt af yndlingsslikket. Pak også små gaver ind, med lidt nyt legetøj - f.eks. perler, sjovt spil eller puslespil, som kan underholde i en god rum tid, eller gode børnebøger. Der kan gå meget tid med at pakke ud og udforske det nye, og så er der samtidigt noget at lege med på feriestedet.

8. Nyd det!
Nyd at børnene er små og at det bedste de ved, er at være sammen med sine forældre. Det er en stor kliche- men tiden flyver, og det er fantastisk at få gode rejseminder sammen som familie.