Godt klædt på til skiferien

En af de allervigtigste faktorer på skiferien er at barnet kan holde sig varm og tør hele dagen. Og derfor er det vigtigt med den helt rigtige påklædning! Se her, hvordan.


Det inderste lag
Når du giver barnet tøj på, er det vigtigt at vælge et sæt godt uldundertøj inderst på kroppen. Undgå bomuld som første lag; det transporterer ikke fugtighed og det betyder at barnet bliver våd og kold.

Det mellemste lag
Fleece er noget af det bedste for at holde varmen når du klæder barnet på lag på lag. Udenfor undertøjet og indenfor overtøjet har fleece en fænomenal evne til at skabe et velfungerende klima med sin kombination af varmende og fugtigheds-transporterende egenskaber.

Det yderste lag
Vil du have et vindtæt lag som ånder? Vil du have et som er helt vandtæt? Eller begge dele? Vælg mellem flyverdragt, HH Helly Tech dress eller regntøj til våde dage. Vælger du en foret flyverdragt behøver du ikke det mellemste lag.

Fødderne
Rigtigt fodtøj og sokker holder barnet varm og tør og gør tiden ude i det naturen endnu sjovere ...

1. Fodtøj med snøre – bind ikke for stramt, da det kan hæmme blodcirkulationen, som hurtigt giver kolde fødder.

2. Brug tykkere sokker i koldt vejr, helst sokker med meget uld

3. Køb vinterstøvler med høje skafter således at is, vand og sne ikke kommer ned i støvlen

4. Sko med Goretex membran hjælper både mod fugtighed udefra og transporterer sveden væk indefra og væk fra fødderne.

5. Strømpebukser i bomuld er ”fy” under uldsokkerne, da dette ødelægger meget af den isolation som ulden giver.
 

Nordmændene ved om nogen, hvordan man holder sig varm og tør i sneen. Det norske kvalitetsmærke KATTNAKKEN er netop kommet til Danmark. Besøg evt. deres hjemmeside for flere gode tips: www.kattnakken.dk