Sukker sheriffen

Forfattere: Vibeke Lund og Lene Outzen Foghsgaard
Forlag: Politiken
Udgivet: 2009

Sukkersheriffen siger ikke nej til sukker. Der skal være plads til sukker, bare ikke i de mængder, vi plejer. Drop slik, is, sodavand og kager mandag til fredag - nyd lækkerierne i weekenderne og til festen. Alle kan lære det. Sukkersheriffen anbefaler ganske enkelt 5+2: fem dage uden og to dage med sukker. Sukkersheriffen er fuld af gode idéer til hvordan, du bliver din egen sukkersherif.

Sukkeret stjæler pladsen fra den sunde mad. Det kræver ikke de store omvæltninger eller afsavn at opnå et sukkerfornuftigt familieliv, tværtimod. Kun nyttig paratviden, gode værktøjer og masser af omtanke.

Modsat mange andre kost- og ernæringsbøger tager Sukkersheriffen udgangspunkt i sundhedsstyrelsens anbefalinger. Bogen er skægt og finurligt krydret med Nikoline Werdelins herlige tegninger og striber, som sætter almindelige situationer i perspektiv. Sukkersheriffen indeholder yderligere 15 opskrifter på lækre mellemmåltider, nemme ting til børnefødselsdagen og skønt grønt tilbehør.

Bogen er et miks af konkret viden, anekdoter, personlige cases og beskrivelser af typiske sukker-udfordringer med børn fra 0-13 år. Du får masser af praktiske staldtips til at få styr på sukkervanerne ude og hjemme - og oven i købet pixibogen Eventyret om Sukkerprinsessen bagest i bogen, som kan kickstarte snakken med de allermindste om, hvorfor sukker ikke hører til i hverdagen.

Mere om: