Vild med vegetar

Let, lækker og moderne vegetarmad, der siger spar to til det hele. Dét præsenterer Louisa Lorang i sin vegetarbog med den veloplagte titel Vild med vegetar. Forfatteren er en erfaren kogebogsforfatter, der holder ganske meget af vegetarmad, men som selv spiser kød. Åben og ærligt fortæller Louisa Lorang om sin lyst til både grønt og kød i bogens indledning og giver et par tips til kød-elskerne.
Opskrifterne er delt op efter de fire årstider. Til hver årstid hører både forretter, hovedretter, dessert og tilmed en enkelt drink! Sidstnævnte er super, når du inviterer til en hyggelig lille middag og har lyst til at runde af på en enkel, raffineret måde, der samtidig samler måltidet.

Opskrifterne i Vild med vegetar spænder over en bred vifte af klassiske vegetariske retter fra hele verden, der her lanceres i en for mig at se mere let, enkel og smagfuld version. Louisa Lorang henter klassikere fra de kendte køkkener men twister dem med nye vinkler som fx et anderledes tilbehør, krydderi eller fyld. Eksempler på det kan være de skønne og vellykkede retter: samosas med mangodip, risotto med græskar og valnødder samt æggekage med feta og asparges.

Udover sin evne til at forny formår Louisa Lorang også at servere de velkendte retter på en sikker og succesfuld måde, når hun disker op med sprøde tempura-grøntsager, iskold gazpacho, cremet majssuppe, hot chili sin carne og en tæskelækker vege-burger, der nok skal overbevise den mest inkarnerede kødspiser om, at vegetarmad er værd at sætte tænderne i. Det er så englene synger af salighed, og mon ikke dyrene på marken også fryder sig, når de også kan stå i fred så længe Vild med vegetar ligger fremme!

Nye ingredienser og tendenser på det globale spisekort er også set, fanget og forstået af Louisa Lorang. Stilfuldt og lækkert fortolkes indtrykkene, og læseren fristes med quinoa-salat med pistacier og mynte, risotto med sojabønner samt smoothie m. jordbær og sojamælk. Med Louisa Lorangs nye glade opskrifter er der langt tilbage til 70´ernes triste brune bønnegryder, som var indbegrebet af vegetarmad.

På plussiden tæller også, at bogen oplyser hvilke opskrifter, der er veganske. Ønsker du at vide noget om vegetarisk levevis, kost og ernæring m.m., kan bogen ikke hjælpe dig. Bogen er først og fremmest en fremragende kogebog.

Her får du Louisa Lorangs opskrift på