Aarstidernes guld & grønne sager

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne VotborgForventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Mere om: