Vand er bedst

Børn bliver uoplagte og trætte, hvis de mangler væske. Og når der er gang i legen, er det ikke altid at børnene selv husker og bemærker, at de er tørstige. Det er derfor en god ide, især på varme dage, at tilbyde barnet væske i løbet af dagen.
Ligesom voksne, er det vigtigt at også børn drikker vand, når de er tørstige. Kroppen behøver vand for at kunne fungere, og er barnet aktivt, leger, løber eller bare har det varmt, skal der drikkes ekstra meget vand.

Vis barnet, at vand er godt
Lær barnet tidligt, at det er dejligt at drikke vand. Allerede når barnet begynder på skemad, kan det tilbydes vand fra den kolde hane af kop. Små børn har dog fortsat brug for mælk hver dag.

Ha´ koldt, friskt vand parat
Sørg for at barnet har mulighed for at få slukket tørsten i koldt, friskt vand dagen igennem. Lad f.eks. fyldte vandkander stå fremme et sted, hvor det er let for barnet at tage et glas vand eller sæt drikkedunke med vand i køleskabet, så der altid er køligt vand, let tilgengelig når børnene kommer forbi.
Begræns forbruget af saft, juice og sodavand. De søde drikke kan være skadeligt for tandemaljen, og er medvirkende årsag til at mange danske børn kæmper med overvægt.

Pift vandet op med festlig frugt
Hvis man vil variere smagen og udseende af vandet, kan man lave festlige drikke ved f.eks. at tilføje blade af citronmelisse, mynteblade, frosne jordbær, kiwi-skiver og isterninger i vandet.