Stress af med malebøger for voksne

Malebøger er ikke kun for børn. Med en malebog for voksne, kan man udfordre sin egen kreativitet og nyde den ro og afstressende virkning det har, at fordybe sig i et tegneunivers – og man kan gøre det sammen med børnene.

Voksne kan også have glæde af en malebog
Et af helt store hits i øjeblikket er malebøger for voksne. De går i øjeblikket som varmt brød hos boghandlerne, og det er der en rigtig god grund til. De nye malebøger formår nemlig at sænke kroppens produktion af stresshormoner og dermed har en malebog faktisk en decideret terapeutisk effekt. Udover den stressnedsættende effekt tillader en voksen malebog også, at du tilbringer mere tid med børnene og laver noget de synes er sjovt.


Dine børn vil elske en tegne/maledag, og selvom din malebog måske nok er for kompleks for et barn, så er den alligevel med til at fastholde barnets interesse i sin egen malebog, da det pludselig er noget I gør sammen. Med hver jeres malebog kan i sidde sammen og fordybe jer i tegningerne og dit barn udvikler sin kreativitet.

 

Alene-tid med din malebog
Selvom malebøger for voksne sagtens kan bruges sammen med børnene, så er der ingen tvivl om, at de fleste voksne helt sikkert også vil have gavn af noget tid alene sammen med deres malebog. Som nævnt er malebøgerne med til at sænke kroppens produktion af stresshormoner og kan således bidrage til øget overskud i hverdagen. Det lyder måske lidt for godt til at være sandt, men mange vil erfare, at en voksen malebog har lidt den samme effekt som en nervepirrende krimi – man har svært ved at lægge den fra sig.


Alle forældre har oplevet ulvetimen, hvor man nogle gange kan være lige ved at sprænges fordi børnene modsætter sig dine regler og sengetider, og så kan aftenerne hurtigt blive en trættende magtkamp. Det er (for de flestes vedkommende) heldigvis ikke hver aften, det forholder sig sådan, men når det gør, er det en rigtig god idé, at man som forælder lige samler tankerne og giver sig selv den ro, man har brug for, og det kan en malebog være et fantastisk redskab til at opnå – altså den fornødne ro.

 

Børn inspireres af deres forældre
Det er vigtigt at forstå, at børn ikke gør hvad du siger – de gør, hvad du gør. Så en stor del af børnenes opdragelse handler ikke om det, man siger, men i langt højere grad om det man gør. Med en malebog har man mulighed for at inspirere børnene til en sund og sjov hobby, og jo mere man fordyber sig og gør sig umage med sin voksen malebog, desto mere vil dit barn også fordybe- og ønske at dygtiggøre sig med sin.


Faktisk udvikler man både barnets kreative side og finmotorik, da det med at holde sig indenfor stregerne faktisk kræver en hel del mere koncentration end man måske skulle tro.
Malebøger til voksne og børn er et kærkomment analogt afbræk i en ellers meget digital og elektronisk hverdag.

 

 

Freelanceskribent Rasmus S. Knudsen

Rasmus Knudsen arbejder med kommercielle partnere, hvilket betyder, at der kan være affiliate links eller native content i artiklerne. Familieguidens redaktion går meget op i, at indeholdet af artiklerne giver vores læsere den samme læseværdi, som de øvrige artikler på siden. Brandprofilen har ingen indflydelse på vores øvrige redaktionelle arbejde.