Kandiserede æbler
7. december 2013
Det er så fine og indbydende – og så smager de himmelsk.
Børnene kan desværre ikke deltage i fremstillingen af de fine æbler da der arbejdes med varm sukkermasse - til gengæld skal børnene nok give æblerne ben at gå på, når først de er afkølet.
Du skal bruge:
• 5 små røde æbler
• 5 blomsterpinde eller ispinde af ubehandlet træ
• 3 dl sukker
• 1½ dl vand
• ½ tsk. Eddike
• Evt. kokosmel
• Evt. rød frugtfarve
• Bagepapir
Sådan gør du
• Fjern stilk og blomst fra æblerne
• Vask og tør æblerne
• Sæt dem godt fast på hver sin blomsterpind.
• Hæld vand og sukker i en gryde og varm op
• Rør rundt af og til og vent til blandingen bliver flydende
• Tilsæt eddiken og frugtfarve
• Lad massen stå på svag varme til den begynder at jævne
• Dyp skaftet på en træske ned i blandingen og derefter i koldt vand. Massen er klar hvis den bliver hård under det kolde vand
• Dyp æblerne i massen og sørg for, at hele æblet dækkes
• Dyp eventuelt i kokosmel, inden blandingen er stivnet på æblet
• Stil de kandiserede æbler på et stykke smurt smørrebrødspapir og lad dem stå her til sukkerskallen er stivnet.
God fornøjelse !
Børnene kan desværre ikke deltage i fremstillingen af de fine æbler da der arbejdes med varm sukkermasse - til gengæld skal børnene nok give æblerne ben at gå på, når først de er afkølet.
Du skal bruge:
• 5 små røde æbler
• 5 blomsterpinde eller ispinde af ubehandlet træ
• 3 dl sukker
• 1½ dl vand
• ½ tsk. Eddike
• Evt. kokosmel
• Evt. rød frugtfarve
• Bagepapir
Sådan gør du
• Fjern stilk og blomst fra æblerne
• Vask og tør æblerne
• Sæt dem godt fast på hver sin blomsterpind.
• Hæld vand og sukker i en gryde og varm op
• Rør rundt af og til og vent til blandingen bliver flydende
• Tilsæt eddiken og frugtfarve
• Lad massen stå på svag varme til den begynder at jævne
• Dyp skaftet på en træske ned i blandingen og derefter i koldt vand. Massen er klar hvis den bliver hård under det kolde vand
• Dyp æblerne i massen og sørg for, at hele æblet dækkes
• Dyp eventuelt i kokosmel, inden blandingen er stivnet på æblet
• Stil de kandiserede æbler på et stykke smurt smørrebrødspapir og lad dem stå her til sukkerskallen er stivnet.
God fornøjelse !