Svenske Håkon kager

Svenske Håkon småkager smager VILDT dejligt og er nemme, hurtige og sjove at bage. Børnene kan sagtens være med, og rullerne kan lægges på køl, så man kan bage, når det passer ind i programmet. Og så skal dejen æltes med hænderen - og det elsker børnene jo !

Det skal du bruge:

300 g florsukker
600 g smør (koldt)
1 stort æg (evt. 2 små)
800 g mel
250 g. chokolade med højt kakao indhold, fint hakket (brug evt. råkostjern)
Revet skal af 1 appelsin

Sådan gør du:
Start med at hakke ckokoladen og rive appelsinen så det står klart.

Ælt florsukker, smør og æg sammen.
Tilsæt mel, den hakkede chokolade og revne appelsinskal. Ælt godt.
Del dejen i 8 stykker, rul hvert stykke en en 30 cm. lang rulle. De stilles koldt.

Når rullerne er skærefaste, skæres de i 3-4 mm tynde skiver og lægges på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne ved 200 grader, til de er gyldne i kanten. Bemærk at det kan gå stærkt. Afkøles og pakkes i lufttætte dåser.

Når du ikke at bage alle runllerne, kan du sagtens lægge dem i bagepapir og opholde dem i køleskabet. Så kan man tage dem frem, og skære et par småkager når lysten melder sig.

God fornøjelse!