Få godt indeklima på børneværelset

Det er både hyggeligt og dejligt med masser af puder og bamser i børneværelset, men for mange bløde sager er desværre ikke det bedste for indeklimaet. De fleste materialer i stof holder nemlig let på støv og fugt, hvilket tiltrækker husstøvmider og gør indeklimaet tungt. 

Astma-Allergi Danmark anbefaler, at man husker at gøre rent, lufte ud og undgår fugt i sit hjem, ved for eksempel ikke at tørre tøj indendørs. Medmindre man har en behjælpelig svigermor, er det dog lettere sagt end gjort at holde de smås værelse helt fri fra fnug. 

Har man ikke har tid til at svinge støvsugeren hver dag, er her et par små hurtige genveje til det gode indeklima:

Vælg rullegardiner i stedet for lange stofgardiner
Lange stofgardiner er flotte og romantiske, men de er også en oase for fugt og støv. Overvej, om stofgardinerne kan udskiftes med et fint rullegardin i børneværelset. Der findes mange farverige udgaver, så det behøver bestemt ikke at blive gråt i gråt.      

Pak bamserne væk
Det er en god idé, at børnenes bamser har et sted, hvor de sover, når de ikke er fremme og lege. Ligger bamserne altid ude, og kommer frem og tilbage fra gulvet til sengen, fører de unødvendigt meget skidt og støv rundt på værelset. Hav derfor en bestemt kurv eller skuffe, hvor bamserne bor. Man kan også lave et decideret bamse-hjem og finde en fin kasse eller kuffert med bamse-motiv.

Drop gulvtæppet
En af de letteste måder at holde et godt indeklima på er ved at droppe gulvtæppet. Selvom guldtæpper er noget af dét, der skaber allermest hygge i et hjem, er der meget at hente for indeklimaet ved at pakke dem væk. Er der tæpper i børneværelset, fordi de små barnefødder bliver kolde uden, så tjek isoleringen ved vinduer og døre. Når der er fodkoldt i et hjem, er det et tegn på dårlig isolering, da kulden kommer ind gennem sprækkerne og straks søger mod gulvet. 

 

Freelanceskribent Rasmus S. Knudsen

Rasmus Knudsen arbejder med kommercielle partnere, hvilket betyder, at der kan være affiliate links eller native content i artiklerne. Familieguidens redaktion går meget op i, at indeholdet af artiklerne giver vores læsere den samme læseværdi, som de øvrige artikler på siden. Brandprofilen har ingen indflydelse på vores øvrige redaktionelle arbejde.