Ikke kun navlepilleri

Stamceller fra forskellige kilder er i stigende grad blevet en del af behandlingspaletten overalt i verden. Således har læger allerede behandlet flere end 30.000 børn og voksne med de livgivende stamceller fra navlesnorsblod, og i første halvdel af 2010 oversteg antal behandlinger med navlesnorsstamceller for første gang antallet af behandlinger med knoglemarvsstamceller i USA.

I betragtning af udviklingen virker det uforståeligt, at kommende forældre kun sjældent informeres om muligheden for at opbevare den nyfødtes navlesnorsstamceller i forbindelse med fødslen. Langt de fleste danske og svenske forældre ønsker nemlig – ifølge en undersøgelse foretaget af Epinion – at få opbevaret deres børns navlesnorsstamceller, som man jo et eller andet sted håber på aldrig at få brug for.


Langt de fleste ønsker at få opbevaret deres barns stamceller, men de får sjældent tilbuddet.

Indtil videre anvendes stamcellebehandling til visse blodsygdomme, kræft, immunsygdomme og alvorlige stofskiftelidelser. Antallet af sygdomme der kan behandles med stamceller, forventes at stige betydeligt i de kommende år, idet behandlingen er under klinisk udvikling til blandt andet diabetes, autisme, multipel sklerose, cerebral parese og andre sygdomme eller skader i hjerne/nervesystem.
Ved nedfrysning af navlesnorsstamceller vil der også være mulighed for, at søskende kan redde hinandens liv. I 25 % af alle tilfælde matcher søskende-stamceller nemlig hinanden. 


Er man interesseret i, hvordan man sikrer sit nyfødte barns navlesnorsstamceller, og hvad navlesnorsstamceller kan anvendes til i dag og i fremtiden, kan man læse mere på den danske stamcellebanks hjemmeside Stemcare.dk

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
For at forhindre spam.