Vi tester pusletasker

Når man skal være mor første gang, får man let skrevet kilometerlange lister med ting, man vil anskaffe til baby. Og det uden man har en reel chance for at vide, hvad man får brug for. 

Ordet 'pusletaske' stod på min liste. Dog var jeg helt overbevist om, at en helt almindelig rummelig skuldertaske måtte være fin til formålet. Dedikerede pusletasker er i min optik ikke særligt pæne, og skal man spytte hundredevis af kroner efter en, skal der altså være en idé med galskaben.


En fed detalje på Skip Hops pusletasker er bla. remmen, som gør det muligt at hænge dem på barnevognsstyret. Her der det modellen Chelsea

Jeg har nu over nogle måneder testet to pusletasker - modellerne ‘Duo Signature’ og ‘Chelsea’ af mærket Skip Hop. Tasker der er skabt til formålet at opbevare babysager, når man skal på farten. Jeg må indrømme, at der er tænkt over tingene.

Ordnung muß sein
Begge tasker har intet mindre end 12 lommer, der gør det muligt at holde orden i skiftetøj, puslegrej og hvad man ellers har brug for at have med. Mine baby-accessories kan få deres faste plads, og herved kan jeg lynhurtigt få fat på det, jeg skal bruge. 

Særligt én lomme, er jeg blevet glad for. Øverst på forsiden sidder en lille lynlåslomme dedikeret til mobiltelefonen. Heri kommer jeg også mit rejsekort. Så er det let at komme til i en fart, når lille Bastian og jeg rejser med bus eller tog. De udvendige lommer er i det hele taget gode til ‘mor-ting’.

Indvendigt i Chelsea-modellen er fire store lommer. De har en god størrelse, da de er brede nok til blandt andet bleer. Duo Signature har kun to store lommer. Her kunne jeg godt have brugt de to ekstra.
 
Slip for slæb
Skip Hop-taskens fedeste detalje må næsten være de små remme, der gør det muligt at hænge den på styret af barnevognen. Det er intet mindre end genialt. For det første slipper jeg for slæbe rundt på tasken, når vi er ude at trille - som spædbarnsmor har jeg rigeligt at slæbe på i forvejen! For det andet har jeg sagerne inden for rækkevidde. 

Her skal lige nævnes, at remmene på Duo Signature er udstyret med spænder, der let klikkes på, og som i øvrigt kan justeres efter tykkelsen på barnevognens styr. Chelsea-modellens lukkemekanisme kræver en smule mere fingersnilde, og kan ikke justeres. De kan derfor glide ned langs styret, men det er ikke et stort problem.

Begge tasker har desuden behagelig skulderstrop, der kan tages af efter behov.

Praktisk pusleunderlag
Bagerst finder man en lomme med et kompakt pusleunderlag, der i sagens natur kan være uundværligt i en lang række situationer. Med kompakt mener jeg RET kompakt. Her er ikke meget plads at brede sig på. Men på farten, hvor pusleritualet klares i en hurtig vending, går det helt sikkert an. 

Ligesom tasken er underlaget fri for ftalater og BPA - det kan jeg rigtig godt lide. Herudover er begge dele fremstillet i et materiale, der er let at rengøre med en fugtig klud. Praktisk!

Duo Signature vs. Chelsea
Forskellen på de to tasker ligger først og fremmest i udseendet. Duo Signature er sporty og sådan lidt kønsløs - far kan bruge den såvel som mor - hvorimod Chelsea-modellen uden tvivl er designet til mor. Jow jow.. Vel er den sort og rimelig stilren i udtrykket, men lur mig, om ikke alle gulddetaljerne er skabt med kvinder for øje. 

Herudover er Duo Signature højere og smallere end Chelsea. Personligt foretrækker jeg Chelsea’en, da jeg bedre kan udnytte pladsen i bredden. Desuden er den lidt større og kan altså bedre rumme ekstra sager som f.eks. underholdning i form af legetøj. 

Konklusion fra en førstegangsmor
Ærligt talt. En regulær pusletaske kan man godt undvære. Jeg har dog måttet sande, at sådan en gør livet med baby en hel del lettere.

 

 

Se tasken i funktion på denne video

Katrine Nielsen

Katrine Nielsen er journalist, blogger og mor til lille Bastian.

Katrine tester løbende produkter og skriver personlige anmeldelser til Barneguidens læsere, når hun altså ikke bager og laver mad og sørger for lækkerier til alle os andre på sin blog Katten & Sækken.