Vi tester hudpleje til gravide

De fleste gravide går op i at give baby de allerbedste forudsætninger for at udvikle sig inde i maven. Det betyder også, at skønhedsrutinerne får et eftersyn, når de to streger afslører en lille spire i maven. De mange skønne og velduftende produkter, vi dagligt smører os ind i, kan nemlig være fyldt med problematiske stoffer.

Jeg har derfor - her mens min egen mave vokser - sat mig for at teste nogle af de mere fornuftige produkter, markedet tilbyder. De er alle fri for allergifremkaldende og hormonforstyrrende ingredienser og - med en enkelt undtagelse - tilsat parfume.

Beroligende økopleje
Estelle & Thild Biocalm

Biocalm-serien fra svenske Estelle & Thild er udviklet til sensitiv hud. Det mærker man. Produkterne er dejligt milde på min sarte hud, og den beroligende og balancerende effekt mærkes allerede efter få dages brug. Dagcremen er ret drøj i brug og trænger forholdsvis hurtigt ind i huden. Den fugter godt uden at fedte. Det samme gælder øjencremen, der både blødgør og fugter de sarte øjenomgivelser rigtig godt.

Optimal Comfort Rescue Oil er et fint supplement på de koldeste vinterdage, der kan være hårde ved min hud.

Går du op i miljøet, kan du oven i hatten glæde dig over ECOCERT-mærkningen på produkterne.

------------------------------------------------------------------------------------------

Hudforkælelse til hende og ham
Rønsbøl

Unisexserien fra Rønsbøl er udover et flot, stilrent ydre også lækre produkter, der med sine aktive ingredienser og essentielle fedtsyrer gør godt for huden. Særligt Day Cream er jeg fan af. Den er dejligt fed, men samtidig drøj, og min hud føles blød og gennemfugtet, når jeg bruger den.

Som ekstra bonus beskytter cremen mod skadelig UVA- og UVB-stråling.

Find nærmeste forhandler på Ronsbol.com

------------------------------------------------------------------------------------------

Din budgetvenlige vinterven
Weleda Almond Facial Care

Almond Facial Care-serien er i modsætning til flertallet af Weledas produkter uden æteriske olier. Alligevel dufter produkterne mildt og naturligt af mandel – det er rart.

Selv når der renses, efterlades min hud fuld af fugt, og serien er derfor rigtig god til tør vinterhud. Olien fugter, genopbygger og beskytter. Den er fed, og der går noget tid, før den trænger ind. Til gengæld holdes huden fugtet længe, og det giver mig følelsen af, at den kolde februarluft bare kan komme an.

Find forhandler på Weleda.dk

------------------------------------------------------------------------------------------

Miljørigtig luksus
Rudolph Care

I den dyrere ende finder vi Rudolph Care med Açai. Virkelig lækre produkter, der føles behagelige og efterlader huden gennemfugtet, beriget og diskret velduftende. Sidstnævnte er uden tvivl med til at øge luksusfølelsen. Her er tilsat naturlig parfume, så det skal man lige have in mente. Duften er dog ikke på listen over de 26 allergene parfumestoffer.

Vil man have noget lækkert stående på badeværelseshylden, er Rudolph Care svaret. Men priserne er altså pebrede, og jeg oplever ikke, at jeg får tilsvarende mere for pengene her. Så skulle det lige være den gode samvittighed, både ECOCERT- og Svanemærkningen medfører. Ved brug af produkterne passer du ikke bare på dig og baby – du passer også på miljøet.

------------------------------------------------------------------------------------------

Den rene allrounder
Abrikoskerneolie, SARD Kopenhagen

Ansigtsrens, serum og kropsolie er bare nogle af anvendelsesmulighederne med abrikoskerneolien fra SARD. Min tørre vinterhud smæsker den i sig både her og der. Særligt har jeg haft glæde af at smøre min voksende mave ind i den milde olie, der efterlader maveskinnet blødt og smidigt.

Herudover elsker jeg den dejligt overskuelige ingrediensliste uden fiksfaks: 100% ren abrikoskerneolie.

Du kan finde forhandler på Sard.dk

------------------------------------------------------------------------------------------

Vidunder-svampen
Konjac Sponge.

Testens joker er ikke et hudplejeprodukt i traditionel forstand, men en 100% naturlig svamp.

Svampen er genial, blød og føles skøn mod huden. Den eksfolierer, stimulerer blodcirkulationen og efterlader min hud på både krop og i ansigtet ren og dejlig blød efter brug. Sæbe og renseprodukter er unødvendige, og det er et stort plus i min bog. Jo færre produkter, jo bedre. En klar keeper på mit badeværelse!

 

Mere om: 

Katrine Nielsen

Katrine Nielsen er journalist, blogger og mor til lille Bastian.

Katrine tester løbende produkter og skriver personlige anmeldelser til Barneguidens læsere, når hun altså ikke bager og laver mad og sørger for lækkerier til alle os andre på sin blog Katten & Sækken.