Teenager: 6 tip til at undgå acne

Som teenager kan det være svært at holde styr på ens hud. Den slår ud i tide og utide, og både bumser, urenheder, tør og sart hud kan gøre det svært at være glad for ens hud hele tiden. Særligt forkert kost kan give problemer med huden. Husk at huden er kroppens store sladrehank, og den kan godt sladre om, hvad man spiser. Her er 6 gode råd fra Laura Bonnés fine bog "Min dejlige hud", der giver tips til masker, peelings og generel pleje til alle teenagehudtyper. 

KUR FOR UREN HUD: 

  1. Drop sukker og junkfood. Det er med til at give uren hud 
  2. Undgå mejeriprodukter i en periode, hvis du er plaget af hudproblemer 
  3. Anvend god hudpleje, og lav en peeling og maske 2 gange om ugen 
  4. Havsalt er godt i badekaret. Det efterlader huden blød 
  5. Få din søvn 
  6. Drik masser af vand 

 

HVAD ER ACNE

Acne er navnet på en bakterie, der kan leve og udvikle sig i hudens fedt. Du kan sørge for at undgå denne bakterie ved at rense huden dagligt. Det kan være meget svært selv at få bakterien væk, hvis det først er blevet til acne. Det kan derfor være nødvendigt at få hjælp fra en kosmetolog eller hudterapeut med jævnlig ansigtsbehandling med dybderens af huden ca. hver 3. - 4. uge. Det kan komme problemet til livs, når du samtidigt også får noget hjælp til selv at gøre det rigtige derhjemme. 

Hvis ikke det hjælper, kan det være nødvendigt at gå til en hudlæge og få 
medicinsk behandling for kronisk betændelse. Oplever man således gennem længere tid betændelse i huden, skal man undersøges af en hudlæge. Start med at besøge din egen læge, som kan give dig en henvisning til en hudlæge. Hudlægen har flere behandlingsmuligheder, der kan hjælpe. Oftest starter man med en mild salve med A-vitaminsyre, som anvendes om natten. Det kan være hårdt for huden, men nødvendigt i en periode, og det er derfor vigtigt også at bruge milde renseprodukter og masser af god og fugtgivende creme under salvekuren. 

Sørg også for at få lidt vitamin som kosttilskud (gerne fiskeolier), da det giver huden fugt indefra. Hvis ikke salvekuren hjælper, kan det være, at lægen vil anbefale et alternativ til at forhindre den betændelse, der er i huden. Det kan være en pillekur, som skal få betændelsen til at gå væk. Det er altid en læge og en hudlæge, der skal hjælpe dig i denne situation, så det er ikke noget, som du selv skal prøve dig frem med, da man let kan komme til at lave ar, hvis man roder for meget ved huden. 

TIP
Vælg altid cremer uden mineralolie, petrolatum,  parrafin og vaseline som kan være med til at forværre hudens tilstand ved at tilstoppe porerne.

 

Bogen "Min dejlige hud" af Laura Bonné kan bestilles her hos Saxo.dk