Spøgelsestærte

En super lækker opskrift på tærte med små "søde" spøgelser.

Det skal du bruge til 6-8 personer
Udstyr: Tærteform med løs bund

CHOKOLADETÆRTE
200 g valnødder
50 g brun farin
50 g Original Odense Marcipan
1 knsp. salt
65 g smeltet smør
smør til formene
2,5 dl fløde
175 g mørk chokolade

SPØGELSER
75 g æggehvider
0,75 dl sukker
Lidt smeltet mørk chokolade

Blend nødder, farin, salt og marcipan i en foodprocessor til nødderne er finthakkede. Kom det smeltede smør i lidt ad gangen.
Smør en tærteform (ca. 11 x 35 cm) med løs bund. Tryk dejen i formen og bag den ved 165˚ C i ca. 25 minutter, til den føles fast. Afkøl på bagerist, stadig i formen.

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen og kom den i den varme fløde og lad den smelte. Lad cremen køle lidt og hæld den i de kolde bunde. Sæt koldt i minimum 2 timer, gerne til næste dag.

Spøgelser
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen mens du pisker, så hviderne bliver stive og seje. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt små, høje spøgelser ud på bagepapir på en bageplade.
Bag spøgelserne ved 110˚ C, uden varmluft, i 1 time og 15 minutter. Sluk for ovnen og sæt lågen på klem. Lad marengsene tørre i yderligere 1 time.

Pynt de små spøgelser med øjne og sæt dem fast på tærten med chokolade.

Opskrift er udarbejdet af Odense-Marcipan