
Økologiske juletræer til store og små
Det er derfor altid en fryd at nærme sig december, hvor vi har lov til at synde lidt ekstra. Og skal der syndes, kan man ligeså godt gøre det med manér, så her slår vi et slag for ærlige, økologiske råvarer af høj kvalitet.
Hver opskrift giver ca. 20 stk.
Juletræer med lakrids
● 125 g Woodshade Organics Rigtig Rå Marcipan
● 1½ tsk Urtekram Rålakridspulver
● ¼ tsk finthakket økologisk citronskal
● 100 g Woodshade Organics hvid overtrækschokolade
● Urtekram Usaltede Pistacienødder til pynt
Ælt marcipanen godt sammen med lakridspulver og citronskal, så du har en ensartet masse.
Saml massen i en kugle, og læg den på køl, til den er blevet fast igen.
Marcipanblandingen rulles ud på et stykke bagepapir i ca. 5 millimeters tykkelse. Herefter stikkes juletræer ud med en lille udstikker. Har du ikke sådan en, kan du i stedet skære aflange trekanter med en kniv. Saml resterne og rul dem ud, så du får brugt det hele.
Smelt nu den hvide chokolade i en skål over et vandbad. Du bruger ikke de 100 gram, men det er nemmest at have rigeligt at dyppe i. Hvert lille juletræ dyppes i chokoladen. Brug f.eks. en kagegaffel med brede mellemrum, så overskydende chokolade kan dryppe af.
Mens chokoladen endnu er våd, drysses de finthakkede pistacienødder på.
Juletræerne stilles køligt, til chokoladen er størknet helt. Opbevares i lufttæt beholder.
Juletræer - for voksne
● 125 g Woodshade Organics Rigtig Rå Marcipan
● 1 tsk god instant kaffepulver
● 100 g Woodshade Organics mørk overtrækschokolade
● Urtekram Usaltede Pistacienødder til pynt
Marcipanen æltes sammen med kaffepulveret. Ellers samme fremgangsmåde.
Stort set alle ingredienser er fra henholdsvis Urtekram.dk og Woodshade.dk og kan bestilles via deres netshop.
Juletræsudstikkeren i konfektstørrelse kan du købe i en lille æske med seks styk hos Kageting.dk