Når Ipaden går i stykker

Hvis du – eller dine børn – spilder mælk i dag, er der god sandsynlighed for, at du spilder det ned i en eller flere dyre gadgets som f.eks. din smartphone, laptop, iPad el. lign. 

Et hændeligt uheld
Det sker for os alle, at vi taber noget, spilder noget eller på anden vis utilsigtet kommer til at ødelægge noget. Børns finmotorik er f.eks. ikke helt så fin og dermed er børnene i højere grad tilbøjelige til at komme til at ødelægge noget af alt det dyre udstyr som vi omgiver os med. 
Hvis uheldet er ude, og din iPad eller mobiltelefon skulle ende med, at ryge en tur i brædderne, så skal du ikke smide den ud. Heller ikke selvom skærmen er splintret og knapperne pludselig ikke virker længere. Der er masser af firmaer, der tilbyder reparation af din uheldige iPad eller smartphone, og nogle vil endda gerne købe de defekte dimser. Hos firmaet BrugteiPhones.dk har man gjort det med køb og salg af defekte – eller bare brugte iPhones og smartphones til en levevej. Det er en fordel for dig, der gerne vil have en ny (brugt) telefon eller iPad – evt. til børnene. Fordelen er nemlig, at du stadig får 24 måneders reklamationsret, men til en brøkdel af prisen som nye telefoner og iPads koster.

Det betyder også, at børnene kan få deres egen iPad, som kan læsses med spil, apps, lydbøger og meget mere, og som du kan sætte begrænsninger for i forhold til begrænset internetadgang eller lignende. På den måde er du fri for at slå børnelås til og fra på din egen tablet, men samtidig ikke bekymre dig om, at der bliver købt dyre ting i app store eller i deres spil. Apple er opmærksomme på problematikken med børn, der handler, og har derfor lavet denne guide til dig, så du undgår, at det er dine børns iPad og iPhone vaner, der ruinerer dig. 

I dag bruger børnene langt mere tid med iPad’en end på udendørs leg, men så længe der er opsat nogle faste rammer og regler for børnene vedr. brugen af iPad eller iPhone, mener nogle fagfolk ikke at det er ikke noget vi skal frygte.

 

 

Mere om: 

Freelanceskribent Rasmus S. Knudsen

Rasmus Knudsen arbejder med kommercielle partnere, hvilket betyder, at der kan være affiliate links eller native content i artiklerne. Familieguidens redaktion går meget op i, at indeholdet af artiklerne giver vores læsere den samme læseværdi, som de øvrige artikler på siden. Brandprofilen har ingen indflydelse på vores øvrige redaktionelle arbejde.