Hils på øko-grise på søndag

Ta’ familien med på gårdbesøg søndag d. 29. maj og hils på glade øko-grise med krølle på halen. 10 økologiske svineproducenter rundt om i landet byder velkommen til den årlige Sofari. Kom og find ud af, hvorfor øko-grisene roder i jorden, og hvorfor soen tager mudderbad.


 
En stor øko-so, der smider sig i en kølende mudderpøl, og økologiske smågrise, der piler rundt på græsmarken under åben himmel. Det er noget af det, du og familien kan glæde jer til at opleve til årets Sofari, som finder sted på søndag den 29. maj kl. 11-15.
 
10 øko-svineproducenter rundt omkring i landet inviterer store som små med ud i grisemarken.
 
En af dem er Randi Vinfeldt, der har 85 søer og smågrise på sin gård i Ugerløse. Hun har været økolog siden 2007. 
- Det er en rigtig hyggelig dag på landet for hele familien. Det er både sjovt og lærerigt for børnene at komme ud og opleve det økologiske griseliv på første hånd. En økologisk gris får frisk luft, masser af motion og får stillet sin nysgerrighed ved at undersøge jorden og rode i halmen. Den lever så naturligt som muligt. Jeg nyder selv at se på mine grise, som går rundt og trives både i marken og i stalden, og den oplevelse glæder jeg mig til at dele med alle gæsterne til Sofari, siger Randi Vinfeldt, der er medkoordinator af Sofari.
 
Aktiviteter for hele familien
Hos de ti økologiske svineproducenter, der holder Sofari, kan I få en rundvisning i både marken og i stalden og stille spørgsmål til landmanden.
Der udover kan børnene gå på jagt efter flødekarameller i en grisehytte eller halmdynge, få lavet Sofari-tatoveringer og få pixibogen om grisen Sonja med hjem. I kan teste jeres viden om øko-grise i grisequizzen og få taget et familieportræt som grisefamilie. Aktiviteterne varierer fra gård til gård.
 
I kan købe økologisk mad på gården, men er også velkomne til at tage madpakke med hjemmefra. 
Se, hvilke gårde, der inviterer til Sofari og læs mere om de forskellige aktiviteter på www.sofari.dk.
Sofari afholdes fra klokken 11 til 15, og det er gratis at deltage.
 
Fakta om økologiske grise:

  1. En økologisk so skal bo i en hytte på en mark, når den føder sine unger - de små grise.
  2. På marken kan dyrene rode i jorden og bade i mudder på naturlig grisemanér.
  3. Slagtesvin har ekstra god plads, strøelse og altid adgang til udeareal i form af en løbegård.