Graviditets komplikationer

Mange gravide kvinder kan opleve ret massive udfordringer i forbindelse med deres graviditet, som f.eks. bækkenløsning.

Bækkenløsning
Langt de fleste, har en ukompliceret graviditet. Men nogen har alligevel visse udfordringer, som gør den søde tid til noget af en prøvelse. F.eks. er bækkenløsning ikke ualmindeligt, og lige præcis bækkenløsning kan gøre det både problematisk og endda smertefuldt at gå.

Bækkenløsning opstår fordi gravide producerer et hormon ved navn relaxin. Dette hormon er med til at blødgøre og afslappe ledbånd, brusk og bindevæv så bækkenet har lettere ved at udvide sig i forbindelse med selve fødslen. Det er således helt normalt at opleve bækkenløsning, men selvsagt problematisk, hvis Relaxin hormonet udskilles for hurtigt og for tidligt.

Det er super vigtigt at lytte til kroppen og dens signaler, for at komme bækkenløsning i forkøbet. Oplever man symptomer på bækkenløsning, skal man som udgangspunkt tage den med ro, og sørge for ikke at overbelaste kroppen. Og husk ALTID, at kontakte din læge, hvis du er i tvivl om noget.

Går det helt galt
Det kan lyde lidt voldsomt, men ind i mellem sker det, at en gravid kan være så besværet af bækkenløsning, at et hjælpemiddel som en el-scooter kan blive nødvendigt. En el-scooter kan være et godt valg for gravide kvinder med bækkenløsning, men det er heldigvis sjældent så alvorligt.

 

Er man i tvivl om hvilke symptomer der er forbundet med bækkenløsning, kan man læse lidt fakta om bækkenløsning her. 

 

Mere om: 

Freelanceskribent Rasmus S. Knudsen

Rasmus Knudsen arbejder med kommercielle partnere, hvilket betyder, at der kan være affiliate links eller native content i artiklerne. Familieguidens redaktion går meget op i, at indeholdet af artiklerne giver vores læsere den samme læseværdi, som de øvrige artikler på siden. Brandprofilen har ingen indflydelse på vores øvrige redaktionelle arbejde.