Et dyrskue i børnehøjde

Tid og Sted
Roskilde Dyrskue
3.-5 juni
www.roskildedyrskue.dk

Søde dyr og store maskiner er for mange børn opskriften på en god dag. På Roskilde Dyrskue kan børnene komme helt tæt på landbrugets dyr og gå på opdagelse i maskinudstillingen, der med sine enorme maskiner kan imponere store som små.
I staldene kan børnene møde de cirka 1.800 dyr, der er udstillet på Roskilde Dyrskue. Her kan man også komme i snak med dyrenes ejere og få mere viden om dyret og dets pasning. 

Børn udstiller dyr
4H afholder traditionen tro et børnedyrskue under Roskilde Dyrskue. Her udstiller børn deres kæledyr og de præmieres efter deres viden om dyret. I 4H-området kan børn tage et mini-traktor-kørekort, snitte sin egen blyant og brænde kul, mens man får en snak om naturen. 
På Zoos børnescene er der løbende underholdende undervisning, hvor der blandt andet parteres dyr, og fortælles om dyrets opbygning. Man kan også følge fåreklipperen Davis Wotton, når han klipper får. 

Besøg på gårdspladsen
Dyrskuepladsen fylder 35 hektar, svarende til 70 fodboldbaner – men er overskuelig. I år kan Roskilde Dyrskue præsentere 3 gårdspladser, hvor der er fokus på formidling og hygge. På Gårdspladsen for kvæg, der ligger ved kødkvægsstaldene, kan gæsterne kom me i snak med en landmand og gå med rundt i staldene, hvor en slagter kan fortælle om de forskellige racers kvaliteter. På Gårdspladsen kan man naturligvis smage på det danske kødkvæg – og børnene kan i madværkstedet lave deres egen mini-burger. 

Gå Børneruten
Tre tilrettelagte ruter bringer gæsterne nemt rundt på Dyrskuepladsen og frem til gode børneoplevelser. Ad Børneruten kommer man igennem Naturstien på Jagt & Hundeområdet, hvor de bla. kan skyde med bue og pil eller luftgevær. Og videre til Malkerobotten, hvor køerne malkes. Gå også forbi halmlabyrinten – en sikker fornøjelse. 
Med App’en Roskilde Dyrskue kan gæsterne nemt sammensætte deres eget program, og filtrere i de 128 events i børneprogrammet, så programmet tilrettelægges efter egne interesser. Her findes også Børneruten, samt information om de mange madværksteder.