5 aktiviter for børnefamilien i vinterferien

Skolernes vinterferie nærmer sig, og selv om den ofte kan være mørk og kold, er det ikke ensbetydende med, at man behøver at ligge under den varme dyne eller opholde sig indendøre hele ferien. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan opleve i vinterferien, men her får du 5 idéer.

1. Læg vejen forbi den lokale skøjtebane
En tur på den lokale skøjtebane er en aktivitet, der tilgodeser både børn og voksne. Det er sjovt og udfordrerende at stå på skøjter, ligesom det er en budgetvenlig aktivitet. Det kræver muligvis, at man investerer i skøjter, som ofte kan købes til overkommelige priser i de fleste større supermarkeder og sportsforretninger. Alternativt kan man undersøge, om der tilbydes udlejning af skøjter.

2. Besøg et dansk feriecenter
Vinterferien er som regel en kold og våd tid, hvor det ikke altid er sjovt at lege udenfor. Skal børnene komme i feriestemning, kan man bestille en tur i et dansk feriecenter. Det er f.eks. muligt at tage på vinterferie med Dayz, som ejer og driver fem feriecentre – i fem forskellige jyske byer. Dayz Resorts byder bl.a. på fri adgang til badeland, gratis internetadgang, eget feriehus og meget andet.

3. Tag en tur i svømmehallen
Det kræver ikke de store forberedelser at tage i svømmehallen, hvor man kan få mange timer til at gå. Svømmehallen er stedet, hvor man kan have det sjovt, slappe af og lære nye svømmetag. Det er de færreste børn, der ikke vil sætte pris på at komme en tur i svømmehallen, hvor der selvfølgelig også er plads til, at du som mor eller far kan få en behagelig dukkert i det opvarmede vand. 

4. Arrangér en filmaften hjemme
Gode film, slik og sodavand – Det er opskriften på en perfekt filmaften for børn og voksne. Det kan blive en dyr affære at tage hele familien med i biografen, hvorfor en filmaften i hjemmet er et glimrende alternativ. Er der flere børn i husstanden, kan børnene f.eks. få lov til at vælge en film hver. En filmaften er en aktivitet, som ikke kræver, at man forlader hjemmet eller bruger adskillige timer på at planlægge det ene og det andet.

5. Find kælkene frem og besøg byens bedste kælkebakke
Såfremt vejret tillader det, kan man finde kælkene frem og besøge byens bedste kælkebakke. Det er ikke alle mennesker, der er lige begejstrede for sne og kulde, men man kan lige så godt få det bedste ud af det. Der er rig mulighed for at lege i sneen – bl.a. ved at kælke eller ved at arrangere en sneboldkrig. Er der tilstrækkeligt meget sne, kan man også bygge en iglo. 

Mere om: