Sikkerhed til babyBabys sikkerhed frem for alt

Det er langt mere sikkert at være baby og barn i dag, end da vi var børn. Hvem kan ikke huske at have stået foran bagsæderne i mellemrummet mellem de to forsæder? Eller at have tumlet rundt i bilen, mens mor eller (måske mest) far sad bag rettet og både skulle holde øje med trafikken, med ungerne og med den smøg, han lige havde tændt? I dag er vi heldigvis blevet klogere.

Pas godt på baby
I dag er baby sikret i bilen fra den dag, han eller hun skal hjem efter de første timer eller dage på hospitalet. Mor og far har selvfølgelig allerede været ude og købe en babystol til guldklumpen – helst en der kan lægges ned, så den lille ikke belaster nakke og ryg. Stolen passer kun nogle få uger, så er junior nemlig allerede vokset ud af den. Så kommer den nye stol, som er beregnet til den lidt større baby, og mor og far kan igen være afslappede nu, hvor baby ligger eller sidder trygt og godt omme bagved.

Godkendte autostole
Autostolen er blevet lovpligtig i Danmark, og der er lovkrav om at bruge den, indtil barnet er omkring de tolv år. Så der skal tre eller fire skift af barnestolen til, inden barnet fylder tolv år og dermed kan begynde at sidde med en voksensele. Ved kollision af bilen kan autostolen være en uvurderlig sikkerhedsforanstaltning, som i mange tilfælde kan redde barnets liv eller førlighed. Barnet sidder nemlig fastspændt, således at det ikke letter sig fra sædet og bliver slynget ud gennem forruden ved hårde opbremsninger eller sammenstød. Det giver i øvrigt bøde eller et klip i kørekortet, hvis barnet ikke er fastspændt i en godkendt autostol. Her kan du se et udvalg af babyudstyr fra Babyhome, heriblandt godkendte autostole og masser af andre sikre og udfordrende ting til baby.

Ekstra sikkerhed med isofix
Mange af de nyere biler har indbygget isofixsystem på bagsædet. Med isofixsystemet monteres autostolen i bilens faste beslag, der låser stolen fast til bagsædet. I meget voldsomme kollisioner kan autostolens seler slippe taget i autostolen, så den alligevel flyver rundt i eller ud af bilen. Det er her, isofix er smart, idet autostolen umuligt kan løsne sig fra bagsædet under sammenstød eller voldsom opbremsning. Det er ikke alle autostole, der har påmonteret isofixsystemet, men hvis der er isofix i bilen, er det anbefalelsesværdigt også at købe en stol, der har systemet.
Mere om: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
For at forhindre spam.