Legetøj

Godt legetøj kan være med til at udvikle barnets sanser og motoriske evner. Derfor er det en god ide at sørge for, at legetøjet passer til barnets alder, evner og udviklingstrin, så barnet udfordres og stimuleres gennem legen.
Legetøj skal også være af god kvalitet. Tjek, at legetøjet er solidt
Vælg legetøj med CE-mærket og sørg for at mærkning og advarsler er på dansk.

● Køb altid mærkevarer, så er du sikker på kvaliteten. De er godt produktudviklede og giver en bedre legeværdi for børnene. De holder længere og giver børnene et bedre forhold til materielle værdier end dårligt legetøj.
● Sørg for at børnene ikke kun har legetøj af plast. Der skal også være legetøj af træ, metal, skind osv.
● Legetøj må gerne have en kvalitet, så det kan gå i arv til yngre søskende
● Vær ikke bange for at give børnene kønsspecifikt legetøj.
● Større børn leger både ud fra en fantasiverden og en verden, der ligner virkeligheden. Lego brandstation eller Belville er fra den virkelige verden. Power Rangers er fantasiverden. Giv børnene noget fra begge verdener.
● Legetøj må gerne have en kvalitet, så det kan gå i arv til yngre søskende.
● Dukker behøver ikke absolut at kunne skrige og tisse. Specielt ikke til små børn, der alligevel ikke kan bruge dukker fyldt med elektronik.
● Børn har behov for legetøj fra alle fem hovedkategorier: Mennesker, dyr, redskaber, systemer/strategier og naturting.
● Vær ikke bange for at give børnene kønsspecifikt legetøj.
● At lege med andre børn er også vigtigt for legen. Vælg også legetøj, hvor to børn kan lege sammen med hver sin hovedrolle.
● Spil er også legetøj. Spil er imiteret virkelighed, hvor man lærer at vinde og tabe. Lærer, at man er god til nogle spil, og andre er bedre til andre spil - ligesom i livet.

Kilde: Forbrugerstyrelsen