Kagemand og - kone af boller
8. april 2015
Bag en kagemand - eller kagekone af skønne boller
Her har du en helt enkel og nem måde, at lave en kagemand eller - kone på. Bollerne/kagemanden er gode friskbagte, men kan godt bages aftenen før ...
Det skal du bruge til ca.10 personer:
Dej
• 100 g. smør
• 50 g.gær
• 4 dl. mælk
• 1 æg
• 1 dl. sukker (85 g)
• 1 tsk. groft salt
• ca. 750 g mel
Glasur
• 125 g flormelis (2½ dl)
• ½ dl. pasteuriserede æggehvider
• slikstykker eller tørret frugt
Sådan gør du
• Tegn på baggepapir en kagemand eller kone
• Ælt dejen igennem, og form bollerne, sæt dem på bagepapir med ½ cm afstand (de hæver og vokser sammen) inden for tegningens omrids.
• Tænd ovnen på 200 grader, og når bollerne har hævet ½ time, bages de ca 12-15 min. Tjek at de miderste boller er færdigbagte.
• Hæld glasur over og dekorer med slik eller tørret frugt.
Her har du en helt enkel og nem måde, at lave en kagemand eller - kone på. Bollerne/kagemanden er gode friskbagte, men kan godt bages aftenen før ...
Det skal du bruge til ca.10 personer:
Dej
• 100 g. smør
• 50 g.gær
• 4 dl. mælk
• 1 æg
• 1 dl. sukker (85 g)
• 1 tsk. groft salt
• ca. 750 g mel
Glasur
• 125 g flormelis (2½ dl)
• ½ dl. pasteuriserede æggehvider
• slikstykker eller tørret frugt
Sådan gør du
• Tegn på baggepapir en kagemand eller kone
• Ælt dejen igennem, og form bollerne, sæt dem på bagepapir med ½ cm afstand (de hæver og vokser sammen) inden for tegningens omrids.
• Tænd ovnen på 200 grader, og når bollerne har hævet ½ time, bages de ca 12-15 min. Tjek at de miderste boller er færdigbagte.
• Hæld glasur over og dekorer med slik eller tørret frugt.