Babypleje og bad

Du kan gøre stunderne ved puslebordet rare og hyggelige ved at sørge for at rummet er lunt og rart, og lyset dæmpet og behageligt. Fra loftet kan du hænge fine uroer, som du og barnet kan kigge på og lege med.

Giv dig rigitg god tid med barnet, for pusleseancen er et oplagt tidspunkt til at få kontakt med barnet og stimulere barnet, ved at snakke og synge for barnet.

Husk også ...:
• Sørg for at bordet er i den rette højde, så du ikke belaster din ryg. Voksne skal gerne kunne få fødderne ind under puslepladsen - ellers kommer man til at stå akavet, hvilket kan belaste ryggen.

• Indret pladsen omkring bordet praktisk, så du har alt indenfor rækkevidde: Vandfad, vaskeklud, håndklæde, stofbleer, bleer og rent undertøj.

• Puslepladsen skal udstyres med en pusleunderlag af skumgummi med aftageligt, vaskbart betræk.

• Puslepladsen må ikke være større end selve pladen, den ligger på - ellers kan barnet trille ned. Høje kanter på tre af puslepudens sider forebygger også trilleri. Men gå aldrig fra et barn, der ligger på puslebordet! Den ene dag ligger han stille, den næste dag kan han trille (ned) ... Bliver du nødt til at gå, så tag barnet med - eller læg den ned på gulvet