Nordafrikansk Shakshuka
Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en krydret tomatsauce. Her er tale om fremragende fastfood, der kræver et minimum af både ingredienser, arbejdskraft og tid – smag er der dog stadig masser af. Retten serveres traditionelt som morgenmad, men den er også god som en luksusbrunch i weekenden eller som en lynhurtig aftensmad.
Det skal du bruge til 2 personer
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peber
½ spsk. olivenolie
2 tsk. paprika, gerne røget
3 tsk. spidskommen
2 dåser hakkede tomater
Salt & friskkværnet peber
2 håndfulde frisk spinat
4 æg, str. M/L
Til servering
Frisk basilikum
50 g fetaost (kan undlades)
Sådan gør du
Hak løget fint, riv hvidløget, og skær peberfrugten i små tern. Svits løg og peberfrugttern i olivenolie på en pande med et tilhørende låg. Drys med paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil løgene er gennemsigtige. Hæld de hakkede tomater over panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til. Tilsæt derefter skyllet spinat, og rør rundt, indtil spinaten falder sammen. Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle fire æg, og læg derefter låg på panden. Lad nu din shakshuka simre i cirka 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende. Smuldr feta og hakket basilikum over panden, og servér straks.
Opskriften er fra Emma Martinys super lækre og inspirerende kogebog "Herlig og Ærlig mad".