Med plads og prestige

Audi face-liftede for nylig deres A6-modeller, og de ser skarpere ud end nogensinde før. Barneguidens store testbil, A6 Avant, var med en lydløs (man skulle næsten tro, den var elektrisk)  6-cylindret diesel med 218 velvillige hestekræfter.

 

Her er mere end rigeligt med kraftoverskud til overhalinger selv fuld lastet med børn, og bagage. Den er tyst, sublim at køre og med et gedigent og lækkert interiør, hvor selv den største krakiler ikke har meget at udsætte på det tyske ingeniør-værk. Gearskiftet er det gode 7-trins S-tronic, som helt uden ryk skifter derudaf. I Drive-select kan man dog selv bestemme, om der skal lidt mere sport i gearskiftene, om det skal være ekstra økonomisk eller bare ekstra komfortabelt. Hvor om alting er, så er den tyske tunge vogn ret flink til ikke at bælle brændstof i sig. Med blandet kørsel både på motorvej og en del i byen, sneg den sig op på 17 km/l, som er ret flot for så forholdsvis tung en vogn.

God plads

Her er virkelig god plads både for fører og passagerer, og bagagerummet er et kapitel for sig.  Kæmpestort og med en automatisk bagklap, der går helt op, så en voksen kan stå oprejst under den. 

Prisen er også voksen. 742.000 for hele herligheden, men er man deroppe alligevel er der ingen grund til at vælge den mindre (og lidt mere støjende ) 4-cylindrede 2 liters motor. Køreglæden ved en 6-cylindret maskine er bare større, og prisen er kun små 50.000 kroner i forskel. 

Unødvendigt at fortælle, at sikkerhedsudstyret er i top med højeste point og stjerner i alle sikkerhedstest. Og så er Audi 6 meget lang. Næsten fem meter, som kræver sin mand/dame at smide ind i en sidelæns parkering, hvor der kun lige er plads. Heldigvis er her rigeligt med parkeringshjælp, som guider en sikkert på plads.

Konkurrenterne heroppe i dette segment er forståeligt nok hverken Dacia, Skoda eller Kia, men derimod BMW’s 5-serie og Mercedes’ E-klasse. Og hvilken man vil vælge, hvis der står tre kvart million på familiebils-budgettet er mere en smagssag end sund fornuft, da alle tre er sublime køretøjer. Personligt ville jeg nok gå efter Audien, da pladsen er større end i BMW’en, men den er til gengæld meget billigere end Mercedes. Plads, god økonomi og prestige i én og samme pakke.