Mama Mia

Test: Fiat 500L Living Twinair Popstar

Den deler navn med dens utrolig populære lillesøster, som har taget danskerne (og resten af verden med storm). Men Fiat 500L Living er en helt anden og større bil, som dog ikke på helt samme måde tramper ind i hjertet på en ved første øjekast.

Den virker en anelse klodset – en slags hybrid mellem noget nuttet og noget klumpet placeret i en alt for stor krop. Men når man så har sat sig til rette inde i den Bedstemor And’agtige bil, forstår man, hvorfor modellen her også er en bestseller – om end ikke helt på højde med dens todørs søster.

Hvor du med den lille model nærmest følte, at du tog den på som en frakke, når du satte dig ind i den, er der i Barneguidens testbil til gengæld masser af plads både foran og bagtil.

Interiøret er også i meget fin finish og retrobølgen bruser videre i fin italiensk stil dog mere afdæmpet end før. Standardudstyret er inkluderer bl.a. aircondition, uConnect musikanlæg med Bluetooth, Mediaplayer og Eco:Drive kørselsanalyse og rådgivning. Ydermere er der 6 gear, læderrat med ratbetjening, tripcomputer, cruise control med fartbegrænser, el-ruder for, el-spejle med varme, nedklappeligt forsæde og sågar mulighed for at få den med 7 sæder til en merpris af godt 15.000 kr.

Bagagerummet har flere smarte detaljer. Man kan selvfølgelig lægge bagsæderne ned, så der hermed kommer imponerende varevogns-plads. Og så er den lille aftagelige bundplade mulig at sætte i tre positioner, der gør anvendeligheden i bagagerummet stor. Bagklappen åbner helt op – og det giver ståhøjde for selv en voksen inde under den.

Optræk og kraftoverskud savner man lidt med den kun 105 hk. stærke motor. Her kommer vægten på over 1.800 kilo til at gøre en forskel. Nu er publikummet til denne model heller ikke unge fartglade folk, der skal brænde gummi af. Vi er klart i familiesegmentet, hvor udstyr, sikkerhed og plads kommer før turbo-boost, smarte fælge og sportsudstødning.

Til gengæld appellerer anlægget til alle, som kan lide god (og høj) lyd. Om det skyldes den store kabine eller bare godt placerede højttalere, ved jeg ikke, men lyden hamler op med anlæg i selv tre gange dyrere luksusbiler.

Pris
Og hvad er prisen så for alt dette. Tjah, ikke så meget, når man tænker på, at den lille Fiat 500 er – trods størrelsen - forholdsvis dyr.
Prisen på testbilen 500L Living inkl. udstyr (rød metallak) er 206.090 kr., men den fås fra 199.990 kr. Den knap så godt udstyrede 500L fås fra 169.990 kr. Og de er begge faktisk rigtig gode køb for sjove, rummelige og velkørende familiebiler, som oser af charme og ikke lige ligner noget, som alle kommer kørende i til vuggestuen, børnehaven eller cafeen.