Lækre hjemmelavede karamelpopcorn

Det er både nemt og sjovt at lave sine egne popcorn, og det er svært ikke at blive begejstret, når majskornene på ingen tid eksploderer under grydelåget, og der spreder sig den skønneste duft i hele køkkenet. Har du lyst til at peppe dine popcorn lidt op, kan du tilføje alverdens smagsvariationer, alt fra revet parmesan og krydderier til smeltet chokolade eller julekrydderi. Her får du en af kogebogsforfatter Emma Martiny´s yndlingsvariationer: Klistret, syndig god karamel med et hint af havsalt.

TIL 1 SKÅL
½ spsk. kokosolie
1 dl majskorn

KARAMEL
3 spsk. ahornsirup
1 spsk. kokosolie
½ tsk. Halvsalt

Opvarm en gryde med låg ved høj varme, og tilsæt kokosolie. Hæld majskornene i gryden, og sæt med det samme låget på, da kornene hurtigt begynder at poppe. Ryst gryden, indtil de alle er blevet til popcorn, og hæld dem over i en skål.

Kom ahornsirup og kokosolie i gryden, og skru ned på middel varme. Når det begynder at boble, er karamellen klar til at blive hældt over popcornene. Vend dem rundt, så karamellen fordeler sig i hele skålen, drys med havsalt, og servér, mens popcornene stadig er lune.

Opskriften er fra Emma Martinys kogebog Herlig & Ærlig mad.