Første familiebil fra BMW

BMW 218d Active Tourer
4 cyl. 150 hk.
Pris: 434.900 kr.

Det kan lyde mærkeligt, at det store tyske bilmærke ikke har lavet en familiebil før. Og det er jo heller ikke helt rigtigt, da alle deres stationcars og de store X3, X4 og X5 ret beset kan rumme både mor, far, børn, hund og bagage.

Men en lille rummelig familiebil med både forhjulstræk og lidt højt til loftet, det er helt nye toner fra BMW. Og deres første forsøg ud i dette segment er overordentligt vellykket.

Linjerne på den nye Active Tourer – sammenlignet med konkurrenten Golf Plus – er mere tiltalende, dynamiske og indbydende. Interiøret er BMW-lækkert med overskuelige gedigne materialer og de store vinduer giver et godt lys i den smukke kabine.

På vejen er den forbavsende lydløs, og i tomgang er der minimalt med dieseltikken i den udgave, som barneguiden.dk fik stillet til rådighed. Undervognen suger alle ujævnheder i vejen til sig, og giver en lydefri og behagelig kørsel også på de mere rå veje i landskabet.

En praktisk detalje er bagsæderne, som kan forskydes i længderetningen, således at man selv bestemmer, om det er benplads til bagsædepassagererne eller bagagen, der skal prioriteres. Med den store bagklap åben er det en smal sag at læsse både barnevogn og indkøbsposer ind bagi.

Brændstoføkonomien er jo efterhånden så god på nye biler, at man bare kan smile hele vejen til tanken. Imponerende 24 km/l kører BMW’en ved blandet kørsel.

Prisen er lidt stejl, men diesel koster jo ekstra i Danmark. Active Tourer fås også i en ligeså dynamisk benzinudgave fra 380.000 kr. inklusive en Advantage-pakke (multifunktionsrat, 2-zone klima og fartpilot). Standardudstyret er overdådigt med bl.a. regnsensor, bluetooth, 6,5” skærm, sæde- og spejlvarme, tågelygter, veloursæder og meget mere.

Vel er vi i luksussegmentet, men i forhold til den noget mere kedelige Golf Plus, så får man her både BMW-lækkerier og høj gensalgsværdi for kun 50.000,- mere.

Mere om: