CARNITAS - tacos med mexican pulled pork

Fra den lækre kogebog "Ægte Mexikanske tacos" får du her den skønneste opskrift på Carnitas, - som er tacos med mexican pulled pork og sorte bønner, der indgår i mange mexicanske tacos. Et hurtigt tilbehør, som mætter rigtig godt.

Det skal du bruge til 6-8 portioner:
800 g nakkekam (svin)
2 hele guajilochilier
5 fed hvidløg
2 tsk. fintrevet appelsinskal
saften af 1 appelsin
saften af 1 lime
1 spsk. japansk soja
1 spsk. stødt cayennepeber
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. salt
ca. 33 cl. coca-cola (ikke light)

Sådan gør du:

Skær nakkekammen i små tern, og kom det op i en smedejernsgryde (eller stegepose). Pil stilkene af chilierne. Hak hvidløget fint, og kom det op i gryden sammen ed de hele chilier, appelsinskal, appelsin- og limesaft, soja, krydderier og Coca Cola. Kødet skal være dækket af væden, så tilsæt evt. lidt vand efter behov.

Lad retten småkoge under låg i 2-3 timer, eller til kødet begynder at falde fra hinanden. Sigt væden fra, kom den op i en blender, og tilsæt de hele, kogte chilier. Blend, til blandingen har en jævn konsistens, og hæld noget af væden tilbage i gryden. Smag til, og tilsæt evt. mere af væden. Lad retten koge videre uden låg, indtil næsten al væde er fordampet.

Server retten sammen med varme tortilaer, sort bønnefyld, tomatsalsa, rucola og evt. grøn salsa. Altsammen noget som du også finder opskriften på i "Ægte mexicanske tacos".

Opskrift og illustration fra bogen "Ægte mexicanske tacos", Nyt Nordisk Forlag