Amerikanske Sloppy Joes

Du vil begejstre store som små, med denne variant af den amerikanske ret "Sloppy Joes". Den smager simpelthen bare SÅ godt!

Retten kan tilpasses alles smagsløg. Du kan lave den spicy ved at tilsætte lidt cayennepeber, chipotle eller stærkt chilipulver. Du kan gøre den mild ved at udelade barbecuesauce og bruge ketchup i stedet. Du kan erstatte noget af kødet med flere revne grøntsager som for eksempel squash og revet knoldselleri. Prøv også med hakket kyllinge- eller kalkunkød.

Det skal du bruge:
• 400 g hakket oksekød
• 2 gulerødder, groftrevet
• 1 løg, finthakket
• 2 fed hvidløg, finthakket
• 1 dl barbecuesaucee af det mærke, du foretrækker
• 1 dl moste tomater (brug evt. hakkede tomater, der blendes)
• 1 tsk. sødt chilipulver
• 1 spsk. Worcestershire sauce
• salt, friskkværnet peber
• olie til stegning

Sådan gør du
Varm olie op i en gryde, og sauter løgene, til de bliver klare og bløde. Tilsæt det hakkede kød, rør i det, til det er helt smuldret, og steg, til det tager farve. Tilsæt hvidløg, gulerødder, sød chili, Worcestershire sauce, salt og friskkværnet peber, og steg et par minutter under omrøring.

Hæld barbecuesauce og moste tomater ved, og rør det sammen. Skru lidt ned, og lad det simre i 20-30 minutter uden låg, til det er blevet til en tyk sovs.

Flæk burgerbollerne, og rist dem på begge sider. Læg salat på og så et par gode skefulde af kødsovsen. Server eventuelt med en salat eller med gulerods- og agurkestave.

Velbekomme !