3 gode rejse-oplevelser med børn

De fleste forældre vil gerne rejse med deres børn og give dem oplevelser, som de aldrig glemmer. Her er tre tips til rejseoplevelser, som du kan give dine børn.

 1. Fodboldrejser
  Det er helt sikkert en drøm for mange fodboldspillende børn (og deres forældre), at opleve de store fodboldstjerner live på et af Europas gigantiske og verdensberømte fodboldstadions. Hele stemningen på og udenfor stadion er en oplevelse, som kan være svær at få i Danmark. Hvad enten dine børns idoler hedder Messi, Ronaldo eller Zlatan kan det faktisk lade sig gøre at komme på fodboldtur med dine børn - også til rimelige penge. 
  Vil du til England og opleve verdens stærkeste fodboldliga, skal du være opmærksom på, at dette også er det dyreste land at tage på fodboldtur til. Billetpriserne meget lavere i både Spanien, Tyskland og Frankrig. Det kunne eksempelvis være en tur til Barcelona og opleve Messi på Camp Nou, til Paris og se Zlatan trylle på Parc des Princes eller til München og se (måske) verdens bedste klubhold lige nu.

  På VisitFootball.dk kan du få flere gode tips til fodboldturen i rejseguiden: fodboldrejser med børn.

 2. Disneyland Paris
  Hvis dine børn (eller barn) er til forlystelsesparker eller bare rigtig vild med Anders And, Mickey Mouse eller en af de andre mange Disney-figurer, så er Disneyland et særdeles godt valg som rejsemål. Siden parken åbnede i 1992, er den blevet udvidet løbende med flere og flere forlystelser. I dag består hele Disneyland Paris faktisk af hele to parker, nemlig Disneyland Park, hvor selve forlystelserne er og Walt Disney Studios Park, som tilbyder et kig bag kulisserne i de mange Disney-film.

  Fra København er der ca. 1.250 km til Paris (Disneyland ligger ca. 35 km øst for centrum af Paris), hvilket svarer til ca. 13 timer i bil. Dette kan sagtens klares på en dag med stop undervejs. Alternativ kan du ofte flyve billigt til Paris, er du ude i god tid kan du være heldig at få billetter helt ned til 500-700 kr. retur København-Paris.

 3. Skitur til Isaberg 

  I Danmark har vi ingen bjerge og dermed ikke nogen rigtigt store skibakker. Der er dog en 90 meter kunstig skibakke på vej i København med navnet Amager Bakke. Men skal du give dine børn en rigtig skitur, kan det faktisk lade sig gøre ikke mere end knap 200 km fra Helsingør. Med færgen over til Helsingborg er der små to timers kørsel i bil til Isaberg Mountain Resort. Turen kan både gøres som en dags-tur, altså ud og hjem samme dag, men også eksempelvis en uges skitur, du kan nemlig også leje hyggelige skihytter i området.

  Isaberg Mountain Resort har ikke mindre end 10 pister, heraf én sort, fire røde, fire grønne og én blå. Skisportsstedet tilbyder udlejning af alt skiudstyr og skiskole for både børn og voksne. Dermed er der noget for både den øvede og nybegynderen. Den korte afstand og faciliteter gør Isaberg til et godt sted at introducere dine børn til skisport.