nikolaj

Forfatter: Nikolaj Kirk og Andreas B. Kirstein.
Omfang: 144 sider.
Pris: 199 kr
Forlag: Politikens forlag.


Nikolaj, drengen der lærte at lave mad fra næsten hele verden er en usædvanlig koge- og historiebog om mad og venskaber, der er beregnet som højtlæsning for børn fra 6-8 år og selvlæsning for de lidt større.

Drengen Nikolaj opfinder en masse opskrifter på turen rundt i sin egen opgang, hvor han besøger en masse mennesker fra forskellige lande.
Nikolaj interesserer sig mere for mad end for at lege, og på sine besøg hos inderen Calcutta, amerikaneren Big Joe, afrikaneren Bongo, araberen Ali og kineseren Kong Fu, der alle bor i hans opgang, ser han, hvor meget spændende mad man kan lave i sit eget køkken. Så Nikolaj opfinder en hel masse spændende opskrifter.
Det viser sig også at naboen Sure Grethe slet ikke er så sur endda, hun trænger bare til venner.

Ud over de sjove historier og tegninger, findes der en samling skønne opskrifter. Prøv fx Njira, som er tynde etiopiske pandekager eller de indiske Chapatibrød, brændenældesuppe, kold truttende tomatsuppe, Apple cowboy-pie, Kamel-fødselsdagsboller eller Elefantens bankekød.