Flaske

Der er mødre som af legemlige årsager ikke kan amme og der er mødre som slet ikke har noget ønske om at amme. Hvis gør dig de overvejelser, er det en god ide at snakke med din sundhedsplejerske, så du er sikker på at du træffer den rigtige beslutning for sig selv og dit barn.
Når Sundhedsstyrelsen anbefaler amning frem for flaske, er det blandt andet fordi videnskablige undersøgelser indikerer at antistoffer i modermælken giver dit barn en naturlig beskyttelse mod infektioner og beskytter barnet mod virus som for eksempel forkølelse og influenza.

Nærhed og kontakt
Når du giver dit barn flaske er det vigtigt at du altid holder barnet i din favn. Sæt eller læg jer godt tilrette og giv jer god tid. Et barn, der får sutteflaske, har brug for den samme nærhed og kontakt som barnet der ammes. Den kontakt og nærhed du har med dit barn mens du giver det mad er vigtigt for barnets trivsel og udvikling. Lad barnet få en lille pause af og til under måltidet med mulighed for at bøvse. Kig på dit barn, smil og snak beroligende med hende.
Selvom barnet snart kan ligge og holde flasken selv, bør du aldrig lade barnet ligge alene med flasken. Barnet kan kløjs i mælken og derudover kan uvanen blive på bekostning at mor-barn kontakten.

Husk at holde flasken så der ikke kommer luft i sutten.

Hvis du beslutter ikke at amme, skal dit barn have modermælkserstatning indtil det er mindst 1 år gammel.

Hvis dit barn er allergidisponeret anbefales speciel modermælkserstatning. Tal med sundhedsplejersken eller lægen herom.