børn er fra himlen

Titel: Børn er fra himlen
Forfatter: John Gray
Forlag: Borgen
Udgivet oktober 2006


"Børn fødes med en lang række evner, der vil udfolde sig af sig selv. Det eneste, vi skal gøre som forældre, er at give mulighederne for det.", skriver forfatteren John Gray og ønsker med denne bog at vise hvordan vi støtter børnenes naturlige samarbejdsvilje og motiverer dem til at finde og bruge deres indre ressourcer ved at give den rette blanding af frihed og vejledning.
Han forklarer også, hvordan vi som forældre kan lære at belønne og acceptere vores børn som de er, så de kan udvikle en stærk selvfølelse.
Det er vigtigt, at vi giver børnene fem positive budskaber:
1. Det er i orden at være anderledes. Med denne accept bliver børnene i stand til at opdage, værdsætte og udvikle deres egne særegne potentialer.
2. Det er iorden at begå fejl. På den måde bliver børnene i stand til at korrigere sig selv og opnå større succes.
3. Det er i orden at give udtryk for negative følelser. Herved lærer børnene at styre deres følelser og udvikle deres indfølingsevne.
4. Det er i orden at ville have mere. På den måde udvbikler børnene en sund fornemmelse af, hvad de fortjener, og evnen til at udsætte behovstilfredsstillelsen.
5. Det er i orden at sige nej, men husk, at det er mor og far, der bestemmer. Dette giver børnene mulighed for at finde frem til, hvad de vil og hvad der er deres sande jeg, samtidig med at de må lære at samarbejde med forældrene.

Forfatteren John Gray er blandt andet forfatter til Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus...