baby med tør hud og eksem

Hej brevkasse
Min 6 måneder gamle datter, der i forvejen har tør hud, har nu fået eksem. Det sidder under hagen og på halsen. Jeg har været til lægen og fået hende i behandling med eksemcreme der indeholder binyrebarkhormon. Jeg har fået at vide at jeg efter denne behandling skal smøre hende med fed creme. Kan I anbefale en?
Min svigermor anbefaler at jeg bruger kartoffelmel eller talkum, da eksemen muligvis er kommet af at hun har være våd og fugtig under hagen og på halsen. Selv syntes jeg jo også det lyder som en god ide, men vil gerne lige høre jeres råd herom.

____________________________________________


Tak for dit spørgsmål.
Skal du have bugt med eksemen, bør du først og fremmest sørge for at holde de angrebne områder så rene og tørre som muligt. Det er måske ikke nemt, hvis barnet savler meget, men tør barnet med en blød klud, så ofte det er muligt. Hvis barnet bruger sut, kan jeg anbefale at du anskaffer en sut med store huller i skjoldet for at forhindrer hudirritation og give maksimal luftcirkulation til den fine hud omkring barnets mund.

Til daglig forebyggelse og pleje af din datters hud, kan jeg anbefale Derma BABY grønserie. Serien er særligt udviklet til den ekstra sarte og følsomme babyhud og indeholder hverken parfume, farve- eller homonforstyrrende stoffer. Derma er godkendt til at bære det officielle Nordiske Miljømærke, Svanemærke og er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Forbundet.

Da din datter har tør hud vil jeg anbefale at hun bliver smurt 1-2 gange om dagen. Men det kan i perioder også kan være nødvendigt at smøre creme på hænder, håndled og kinder, flere gange om dagen, især i koldt vejr, da huden er særlig udsat i den kolde luft.

Jeg kan ikke anbefale brug af hverken kartoffelmel eller talkum, da det, blandet med savl, har tendens til at sætte sig i ”kager” i hudens folder.

Mange hilsner
Redaktionen