chili sin carne

Hvis en cowboy var vegetar!
Her får du Louisa Lorangs skønne Chili sin carne fra kogebogen Vild med Vegetar ...

INGREDIENSER
• 1 dl sorte bønner, udblødte
• 1 dl kidneybønner, udblødte
• 1 løg, hakket
• 2 fed hvidløg, hakkede
• 1 gulerod, revet
• 2 stilke bladselleri, fi nthakket
• olie til stegning
• 2 spsk. tomatpuré
• 1 spsk. chipotle paste (s. 175)
• 1 spsk. frisk oregano, hakket
• 2 tsk. stødt spidskommen
• 2 tsk. stødt koriander
• 3 dl vand

DESUDEN
• 1 rød peberfrugt, i terninger
• 1 squash, i terninger
• 2 majskolber, kernerne
• olie til stegning
• 6 tomater, i terninger
• 2 dl vand
• salt og peber
• lidt sukker

TILBEHØR
• cremefraiche
• koriander, plukket
• rødløg, hakket
• 1 lime, i både
• brød
• tabasco

SÅDAN GØR DU …
• Kog bønnerne hver for sig, til de er møre. Lad dem dryppe af i en sigte.
• Sautér løg, hvidløg, gulerod og selleri i olie i en stor gryde. De skal ikke tage farve, men
steges lidt under omrøring.
• Tilsæt tomatpuré, chipotlepaste, oregano, spidskommen og koriander, og lad det stege
lidt med. Tilsæt vand, og lad det hele koge i 8-10 minutter, til grøntsagerne er møre. Blend
dem med en stavblender.
• Rist peberfrugter, squash og majskerner i lidt olie. Kom dem i gryden sammen med tomater,
bønner og vand, og lad det simre i 10 minutter.
• Smag til med salt, peber og sukker, og servér straks med cremefraiche, koriander, løg,
lime og brød.
• Du kan godt bruge dåsebønner til denne ret. Brug i alt 2 dåser, f.eks. sorte, kidney-, blackeyed
peas, hvide eller pintobønner. Husk at skylle dem inden brug!

Læs Nønne Lønne Votborgs anmeldelse af bogen