Shepard´s Pie på en kølig vinterdag

Denne Shepard´s Pie er lavet med blomkålsmos og smager helt forrygende på en efterårsdag. Lav den til hele familien - du bliver super populær - dod fornøjelse!

Det skal du bruge:
Kødsauce:
1 løg
4 fed hvidløg
1 spsk smør/olie
600 g hakket oksekød
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 spsk kalvefond
1 tsk oregano
1 tsk timian
1 tsk basilikum
Chili efter smag
Salt og peber

Blomkålsmos:
1 helt blomkål
½ liter vand
50 g smør
½ dl piskefløde
50 g revet parmesan + 25 g til
gratinering
1 tsk revet muskatnød
Salt og peber
Persille til servering

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader. Kødsauce: Pil og hak løg og hvidløg
fint. Varm smørret i en tykbundet gryde. Svits løg og hvidløg i et
par minutter under omrøring. Tilsæt kødet og brun det. Rør i det
undervejs. Tilsæt de hakkede tomater, fond og krydderier. Lad
det simre under låg i minimum 20 minutter. Blomkålsmos: Del
blomkålen i store buketter og kog dem møre i vand. Si kogevandet
fra og tilsæt smør, fløde, ost, muskat, salt og peber. Blend det hele
med en stavblender. Pien: Hæld kødsaucen i et smurt, ildfast
fad. Fordel blomkålsmosen over, så det danner to lag. Drys med
parmesan. Gratinér pien i ovnen i 25-30 minutter. Tag den færdige
pie ud, top med friskhakket persille og server.

Denne variant af den engelske opskrift Shepard´s Pie er fra bogen "Ned i vægt med LCHF".

Følg os