Fine spirende karseæg

Forårsspirer i vindueskarmen
Oplev børnenes glæde og forundring over et lille frøs spiring. Prøv med karse, som er let at have med at gøre og spirer til spiselig karse på ca. 10 dage. Her op til påske er det oplagt at plante de små frø i æggeskaller og have dem stående på rad og række i vindueskarmen.

Sådan gør I
● Opblød frøene natten over før såning i lunkent vand
● Læg små stykker fugtig vat i bunden af den halve æggeskal
● Smør frøgelemassen ud på vattet
● Stil de lille karseæg i et æggebægre
● Dekorer evt. ægget med en sprit-tus
● Stil det lyst i vinduet
● Vattet skal kun holdes fugtigt - ikke vådt

Lad børnene så, vande, tilse planterne og tage ansvar for karsens velbefindende – for endelig selv at spise karsen til sidst.

Karse smager fantastisk og har et højt C-vitaminindhold. Karse kan f.eks. anvendes som grønt drys på sandwich, i salater og supper. I gamle dage blev karse brugt som et middel mod hoste og astma.

Andre sjove plante og spire eksperimenter.
I kan også plante bønner til bønnespirer. Læg bønnerne mørkt og fugtigt og de spirer i løbet af kort tid.
Eller oplev en kartoffel spire. Læg den til spiring i den ene ende af en skotøjsæske. Klip et hul i den anden ende af æsken. Fyld jord i æsken og læg låg på. Følg med i hvordan kartoflens spire finder vej ud til lyset.

Det er faktisk kun pladsen i vindueskarmen, der sætter grænser for gartneriet i køkkenet.

 

Følg os