børn arver smag for fisk og kød

At vi som forældre har stor indflydelse på vores børns kostvaner, kommer ikke bag på nogen. Men at børnene ligefrem arver smag for proteinrig kost som kød og fisk, er nyt. Ikke desto mindre er det hvad et studie, foretaget af Cancer Research UK, antyder. Samtidig ser det ud til at man ikke i samme grad arver smag for frugt, grøntsager og desserter, som i højere grad påvirkes af miljøet og hvad vi som forældre serverer for vores børn og viser dem er velsmagende.

De britiske studie skal være med til at klarlægge hvordan vores kostvaner påvirkes, og dermed give indsigt i hvad der forårsager dårlige kostvaner, hvilket øger risikoen helbredsproblemer senere i livet.

Forskningsleder Jane Wardle siger til BBC, at det ikke kan fastslås, hvorfor miljøfaktorerne bærer større vægt, når det gælder frugt, grøntsager og desserter, men at interessen i høj grad påvirkes af forældrene entusiasme - eller det modsatte - for bestemte typer frugt, grøntsager eller desserter.

Hun mener, at undersøgelsen viser, at forældrene har mulighed for at styre børnene ved at sætte et godt eksempel, og på den måde styre dem i retning af en sundere livsstil, der holder ved resten af livet.


Kilde: BBC, 13. juni 2006
Mere om: