Træt og uoplagt?

Har du fået det forkerte ben du af sengen? Føler du dig træt og uoplagt? Har du svært ved at overskue hvordan du skal komme i gennem dagen? Her får du tips til hvordan du kan få løftet humøret ...

Snup et bad
Mange anser det at tage bad for at være noget der kun kan foregå morgen og/eller aften. Men prøv at tag et bad i løbet af dagen, det sætter gang i blodcirkulationen og kvikker op – ikke mindst hvis det afsluttes under den kolde bruser.

Tag noget lækkert på
Gør dig umage med at finde noget lækkert i garderoben. Tag noget på du ved du ser godt ud i. Når du ved du ser godt ud, vil du også føle dig bedre tilpas.

Tag en pause
Giv dig selv lov til at tage en pause. Tænk på dagens opgaver og vælg en af opgaverne som du erstatter med en pause. En pause i dit eget selskab med benene på bordet, et dameblad og en rar kop the.

Drop en pligt
Traf et bevidst valg om at undlade at gøre noget du skulle have gjort. Mange af de opgaver vi giver os selv og aldrig finder tid til, ligger og fylder på samvittigheden. De fleste af dem kan du formentlig slette uden at det i virkeligheden har nogen som helst konsekvens.

Skriv - og få ”luft”
Sæt dig ved tastaturet og formuler alle dine negative tanker. Lad det hele komme ud, både små og store bekymringer irritationer og frustrationer. Find frem til dem der er skyld i dit dårlige humør og fremhæv dem. Kig på dem et øjeblik og beslut dig for, at nu er de negative tanker ude af dit system. Luk dokumentet – uden at gemme det.
Vælg et nyt blankt dokument. Skriv 3 gode og positive ting. Print dem ud og gem dem.

Beløn dig selv
Opgaverne bliver mindre uoverkommelige hvis du har noget rart at se frem til. Beløn dig selv. Lov dig selv, at du på vej hjem fra arbejde vil stoppe og kigge ind i den butik, du så ofte haster forbi. Lov dig selv at du vil sætte dig og nyde udsigten fra den bænk i parken du hver dag passerer eller køb en stor buket blomster til dig selv, når du er på indkøb.

Tag tyren ved hornene
Dårligt humør skyldes ofte at man ser frem til en dag, hvor man ved, at man skal klare mindst een besværlig opgave. Hvis det er muligt, så sørg for at få løst opgaven så tidligt på dagen om muligt, så du ikke ødelægger din dag på at trække det i langdrag. Tag tyren ved hornene, få løst opgaven – og nyd resten af dagen - lettet og uden dårlig samvittighed.

Fokuser på det gode
Sæt dig ved tastaturet og tving dig selv til at skrive 10 positive tanker. 10 ting som gør dig glad, som har fået dig til at grine eller som du ser frem til. Og mens du er i gang, så lav en liste over 10 ting du kan lide ved dig selv. Har du svært ved at komme i gang med de positive tanker om dig selv og dit liv, så lad en god ven hjælpe dig. Det er faktisk en rigtig dejlig og konkret hjælp at yde en god ven.
Ved at du koncentrere dig om de positive tanker og får skrevet dem ned, vil du se og mærke at der er mange skønne ting i din tilværelse – og du vil hurtigt føle dig opløftet.

Gør noget godt for andre
Nævn 5 mennesker du elsker. Afsæt et par minutter og ring til een af dem, send en sød mail eller et postkort. Beslut dig for at du vil gøre noget rart for vedkommende allerede i aften. Det behøver absolut ikke være noget stort, blot noget du ved den anden vil sætte pris på. Det er rart at gøre noget rart for andre og der findes i virkeligheden ikke noget der giver så meget overskud og glæde, som at gøre andre glade – og som samtidig fjerner fokuset fra egne bekymringer.
Lov dig selv at du vil gøre noget rart for den næste på listen i morgen. Lad være med at tage hele lisen af een gang, så ender du med mere stress i stedet for mere overskud. Giv dig selv lov til at tænke lidt over hvordan du kan glæde ”dagens person” og nyd det ..
Der kan også være en stor tilfredsstillelse i at glæde andre anonymt. Send en buket blomster, men undlad at signere kortet. Forestil dig hvor glad modtageren bliver og hvordan vedkommende vil gå rundt og spekulere på hvem der mon har sendt dem. Det vil med sikkerhed få dig til at smile hele dagen.

Desværre er det jo sådan at det er de færreste der kan afsætte tid til både lange bade, skriverier, udflugter til parken og telefonopringninger. Men hvis du tænker efter kan flere af ideerne flettes ind i hverdagen og ikke kun være med til at forbedre dagen for dig, men også for dine omgivelser...Følg os