børn med psykiske lidelser handicappede børn med angst børn med depression , BarneGuiden.DK
 
 
 
Opskrifter
 
Sødt & Godt
 
Familiebilen
 
Fødselsdag
 
Legetøj
 
Til boligen
 
Kids room
 
Børnetøj
 
Genialt grej!
 
Kreativ
 
Dåb
 
Instagram
 
 her er du : lørdag 10. oktober
 
  Børnetøj, babytøj, graviditet, graviditetskalender, økologi,  amning, ventetøj, legetøj
 
 
LIGE NU
Er vådeservietter et problem?
TEMA
Familieliv
Gravid & barsel
Baby & tumling
 
 
 
 
 

 
BAZAR NYT
  Dukkevogn
  Lune lækkerier
  Økologiske krammed
  Play & Go legetæpp
 
 

børn med psykiske lidelser

børn med psykiske lidelser
Flere end hvert niende barn lider af en eller flere former for psykiatriske lidelser såsom depression, angst, DAMP og ADHD, fremgår det af undersøgelsen.

Dobbelt så mange drenge som piger har problemer, og ifølge læge Dorthe Janne Petersen, der præsenterer undersøgelsen i sin PhD-afhandling, er der en overvægt af dårligt begavede børn.

Dorthe Janne Petersen oplyser endvidere, at tendensen er den samme i udlandet. Ofte er børnene fra velstillede såvel som mindre velstillede familier, ligesom deres psykiske lidelser kan være genetisk eller miljømæssigt betingede.

Dog, understreger Dorthe Janne Petersen, er der en tendens til, at børnene kommer fra familier i den såkaldte socialklasse fem; det er hjem, hvor forældrene eksempelvis får sociale ydelser eller er enlige forsørgere.

Hun mener, at de psykisk syge børn altid har været der, man har blot ikke været så bevidst om dem, som man er i dag. Moderne børn skal i dag deltage i gruppearbejde og projektopgaver, hvilket i højere grad udstiller de svage børn.

De fleste problemer kan afhjælpes ved psykologhjælp, men Dorthe Janne Petersen vurderer, at cirka tre procent af en årgang har så alvorlige problemer, at de bør henvises til en børnepsykiatrisk afdeling.


Kilde: Århus Stiftstidende 29. januar 2005

    a

Se også...:

downs syndrom  
downs syndrom
Downs Syndrom er én af de hyppigste kromosomafvigelser. Downs medfører en kombination af mental retardering og en række fysiske misdannelser ...
barn med handicap  
barn med handicap
Nu er der kommet en ny revideret version af pjecen "Barn med Handicap". Pjecen er en guide, der gennemgår de vigtigste tilbud om hjælp og støtte fra den offentlige sektor...
nedkøling reducerer handicap hos nyfødte  
nedkøling reducerer handicap hos nyfødte
Man kan reducere risikoen for handicap eller død, hvis man sænker kropstemperaturen hos nyfødte, der har hjerneskader på grund af iltmangel...

Tilbage | Send til en ven

 
 
NYHEDSBREV
SKIP HOP
Growingfeet.dk
Instagram