Vegetar congee med sommerporre, gulerødder, bøgehatte og blomkål

Denne congee er mit eget bud på, hvordan man kan lave en lækker og nem variant af den asiatiske risgrød.

Det skal du bruge til din vegetar congee

100 g sommerporre
100 g små gulerødder
15 g frisk ingefær
150 g brune bøgehatte
150 g blomkål
150 jasminris
1 l vand
2 spsk olivenolie
4 spsk sesamolie
2 spsk soya sauce
40 g peanuts
salt
hvid peber
1 lille bundt koriander

Sådan gør du
Rens og skyl porre og gulerødder grundigt, og skær i dem mellemstore stykker. Skræl ingefæren med en teske, og skær den i ultrafine skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Rens bøgehatte, og kom halvdelen i en stor gryde sammen med porre, ingefær, skyllet jasminris og vand i en gryde. Kog op ved svag varme. Når risene er ved at have optaget al væsken, kommes plukket blomkål og gulerødder i grøden. Steg de resterende bøgehatte hårdt på en pande i olivenolie, indtil de bliver sprøde og brune. Drys bøgehattene med salt. Smag grøden til med salt og hvid peber, når den er sammenhængende og har en lind konsistens.Serveres varm toppet med peanuts, lidt sesamolie, soya, frisk koriander og stegte bøgehatte.

 

Opskriften er fra kogebogen "Grød" af Lasse Skjønning Andersen

Følg os