Skab et trygt hjem for dine børn med disse tips

Vores bolig er vores helle og noget af det vigtigste for at give dine børn en god opvækst er ved at skabe et trygt hjem for dine børn. Et trygt hjem handler om flere forskellige ting, som du kan læse mere om i denne artikel, hvor vi har samlet et par tips til at skabe et trygt hjem til dine børn. 

Skab et hyggeligt og personligt hjem
Første tip, til at skabe et trygt hjem for dine børn, er ved at gøre jeres bolig hyggelig og personlig. En hyggelig bolig er vigtig for, at der er en god mulighed for at koble af fra hverdagen og slappe af når I er hjemme.

En god måde at skabe en hyggelig bolig på er ved at gøre hjemmet personligt. Et personligt hjem er indbegrebet af hygge, da personlige ting gør det nemmere at koble af.

En god måde at gøre hjemmet personligt på, er ved at bruge forskellige former for dekoration. Billeder af venner og familie er fx perfekt til at gøre hjemmet personligt, og så skaber det ofte gode minder at have billeder hængende. Ud over billeder, kan du finde mange andre former for dekoration, som kan gøre dit hjem personligt. Det kan fx være flotte lamper eller en unik vase. Hvis du mangler lidt flor dekoration til at skabe en personlig bolig, kan du finde et stort udvalg af boligtilbehør på Neighbour.dk.  

Vær nærværende når I er hjemme
Når I har skabet et personligt hjem, hvor der er gode muligheder for afslapning er næste skridt til et trygt hjem at være nærværende når I er hjemme. Mange familier har i dag en stresset hverdag, men for at undgå at jeres stress smitter af på jeres børn, gælder det om at være nærværende derhjemme.

Det er vigtigt at skabe nærvær i hjemmet, for at hjemmet bliver en base, hvor barnet har en masse tryghed. Det er fx vigtigt at I lægger mobiler væk, når I er sammen med børnene for at undgå at blive forstyrret.

Det betyder selvfølgelig ikke at der slet ikke skal være tid til at andre ting og at mobilen skal lægges helt væk derhjemme, men det er vigtigt at der i løbet af dagen er tidspunkter, hvor I slapper af sammen og lægger den daglige stress lidt væk.

Det er en fordel, hvis I skaber en fast rytme for hvornår I som forældre er stil stede for børnene og hvornår I bruger tid på noget andet. Det er vigtigt, for at barnet ved hvornår I som forældre er til rådighed, da det skaber tryghed for børnene at vide, hvornår der er tid til at være sammen. 

Et kæledyr kan give mere tryghed
Et tredje tip, til at skabe tryghed i hjemmet er ved at købe et kæledyr. Mange børn har en drøm om at få et kæledyr oftest en hund eller kat og det kan faktisk skabe meget tryghed for banet at få det kæledyr, som de drømmer om.

Kæledyr er især relevant, hvis jeres børn er kommet i en alder hvor de indimellem er alene hjemme. Det er ikke alle børn, der er lige glade for at være alene hjemme og her kan et kæledyr være med til at skabe en langt større tryghed, da barnet ikke på samme møder føler sig alene. Hvis I overvejer at få et kæledyr, kan I finde alt hvad I skal bruge til hund og kat på MyPets.dk

Skab tryghed ved hjælp af jeres naboer
Hvis et kæledyr ikke er en optimal løsning for jer, kan I skabe tryghed for barnet, når de er alene hjemme på mange andre måder. Det kan fx være hvis I har nogle gode naboer, som barnet kender godt. I det tilfælde kan I lave nogle aftaler om at barnet altid er velkommen til at kigge forbi.

Mange steder, hvor der er huse til leje, er der ofte mange naboer og det giver en god mulighed for at skabe en tryghed på den måde.