Sådan puster I påskeæg

Det er så hyggeligt, men kræver stor koncentration, at dekorere de fine, skrøbelige påskeæg, og hvordan er det nu lige med æg-pustning og risikoen for salmonella?

Salmonellafri æggepustning
Fødevarestyrelsen anbefaler at man, for at undgå salmonella, spritter æggene og i stedet for at puste, lader æggets indhold løbe ud.

For at få indholdet til at løbe, skal der laves huller i begge ender af ægget. Lav hullerne med en kødnål: Læg ægget i din ene hånd og før forsigtigt nålen gennem skallen. Ryst let æggets indhold ud i en skål. Er det svært at få det til at løbe, så kan du hjælpe processen i gang ved at pirke nålen nænsomt rundt inde i ægget. Metoden er desværre ikke helt så hurtig og effektiv som puste-metoden, men det kan lykkes med lidt tålmodighed.

Når ægget er tømt er det en god ide endnu engang at tørre ægget grundigt af med sprit inden de dekoreres. Sæt evt. ægget på en pind, så er det nemmere at dekorere jævnt.
Få inspiration til farvning af æg -->

Skoldning dræber ikke salmonella
Fødevarestyrelsen gør opmærksom på at skoldning af æg ikke fjerner risikoen for salmonella, fordi skoldningen ikke dræber bakterier, som findes inde i ægget. Når man skolder ægget, stivner hviden indvendigt på skallen. Derfor kan man ikke bruge denne løsning, når man vil have æg og hvide ud.

Ophæng
Du kan tilføje ophæng på ægget ved at føre en fin sytråd på en lang synål gennem hullerne, bind en knude i den ene ende og når snoren er igennem, en løkke i den anden. Nu kan du hænge dit æg på dit påsketræ eller i vinduet.

Husk
Husk altid at vaske dine hænder, når du har rørt ved æg.

Følg os